אוכל
צילום׃ bali26, קואלה מבשלת

עוגיות ביסקוטי

העוגיות המושלמות לצד כוס תה. יבשות ופריכות, עם שקדים, אגוזים וחמוציות

ד"ר אורית ארבל | קואלה מבשלת | פורסם 23/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 148 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

3/4 1 כוסות קמח

3/4 כוס סוכר

קורט מלח

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כוס שקדים שלמים

1/2 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס אגוזי קשיו או בונדוק

3 ביצים בינוניות

קליפה מגוררת מתפוז אחד

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מנפים לקערה את החומרים היבשים: קמח, סוכר, מלח וסודה לשתייה. מוסיפים את השקדים, האגוזים והחמוציות.

2 בקערה נפרדת טורפים ביצים, תמצית וניל וקליפת תפוז מגוררת.

3 מאחדים את תכולת הקערות, ולשים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.

4 בידיים רטובות יוצרים מהבצק כיכר מאורכת, ואופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

5 פורסים את הכיכר האפויה לפרוסות דקות (עד חצי ס"מ), באמצעות סכין לחם.

6 מסדרים את הפרוסות בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה (או על רשת התנור) ואופים שוב 10-15 דקות בטמפרטורה של 150 מעלות, עד שהפרוסות יבשות לגמרי.

7 מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!