אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות שבלול שחור לבן

עוגיות שוקו וניל עדינות, פריכות ופשוטות להכנה, שאפשר להכין עם הילדים וכיף לאכול איתם

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 23/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

(הכמויות במתכון זה לפי כוס מדידה של 240 מ"ל)

מרכיבים :

150 גרם חמאה (או מרגרינה)

75 גרם אבקת סוכר (חצי כוס ועוד 2 כפות)

קורט מלח

גרגרים ממקל וניל אחד

חלמון

2 כפות שמנת מתוקה (או שמנת פרווה)

200 גרם קמח (כוס ועוד 6 כפות)

3 כפות קקאו

אופן ההכנה:

1 מקציפים את החמאה, אבקת הסוכר, המלח וגרגרי מקל הווניל במיקסר, עד שמתקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את החלמון והשמנת המתוקה וממשיכים להקציף. מוסיפים לבסוף את הקמח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

2 מחלקים את הבצק ל-2. מוסיפים לחצי אחד את הקקאו ולשים עד שהוא נטמע היטב בבצק.

3 עוטפים את שני הבצקים (כל אחד לחוד) בניילון נצמד, ומקררים לחצי שעה במקרר.

4 על משטח מקומח מעט, (או נייר אפייה, ממנו קל יותר אחר כך להרים את הבצק), מרדדים מכל בצק מלבן בעובי 5 מ"מ. משתדלים ששני המלבנים יהיו בגודל זהה.

5 מניחים את הבצק הכהה מעל הבצק הבהיר, ומגלגלים לנקניק.

6 פורסים עוגיות בעובי 5 מ"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 12 דקות.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!