עוגת שמרים משובללת עם מלית פיסטוק
עוגה מבוססת שמרים, פריכה ואוורירית עם יחס מושלם בין כמות המילוי לכמות הבצק
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
4 כוסות (560 גרם) קמח
1 כפית מלח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כף שמרים יבשים
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב פושר
למלית:
1 מיכל (500 גרם) ממרח פיסטוק, רצוי של "אגוזית", או כל ממרח אחר
1 כוס פיסטוקים קצוצים גס
לציפוי:
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב להטמעה מלאה. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את הביצים והחמאה. כשהמיקסר עובד, מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר. מוסיפים עד שהקמח נטמע בבצק ומתקבל בצק רך וגמיש. במידה ויש צורך בנוזלים נוספים מוסיפים עוד קצת חלב. בכל פעם כף אחת בלבד. או לחילופין – אם הבצק רך מספיק לפניי הוספת כל כמות החלב, מפסיקים להוסיף.
2 לאחר שנוצר בצק, ממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות נוספות.
3 מעבירים את הבצק לקערה נקייה, יוצקים עליו מעט שמן, ומגלגלים את הבצק כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה במקרר במשך הלילה.
4 מרדדים ומרכיבים: למחרת מוציאים את הבצק מהקירור ולשים אותו מעט.
5 מקמחים קלות משטח עבודה גדול (ורצוי כזה שניתן להסתובב סביבו, כמו שולחן אוכל או אי במטבח), מרדדים את הבצק לעובי דק ככל שניתן, עד שהבצק הופך כמעט חצי שקוף. יש לשים לב שהבצק לא נדבק למשטח העבודה. (במשטחים כמו שיש או פורמייקה הבצק לא נדבק). גודל הבצק צריך להיות כ-90X60 ס"מ, ואף יותר. בעזרת סכין משוננת מסירים את השוליים המיותרים. מורחים על הבצק, בעזרת מרית לקקן או מרית שכבה דקה של הממרח. מפזרים מעל באופן אחיד את הפיסטוקים הקצוצים.
6 במידה ומעוניינים בגליל גדול מגלגלים את כל הבצק לגליל אחד. במידה ומעוניינים בגלילים דקים, חוצים את הבצק לרוחבו, ומגלגלים כל חלק לגליל.
7 מסדרים את הבצק בתבנית מלבנית מאורכת (ניתן לחתוך אותו כך שיתאים לגודל התבנית). במידה ונשארות שאריות קטנות של בצק שאינן מתאימות לתבנית מאורכת, ניתן לאפות אותן כעוגות אישיות בתבנית שקעים.
8 מכסים את הגליל בניילון נצמד ומתפיחים שוב למשך כשעה. הבצק לא יתפח מאוד, וזה בסדר. מחממים תנור ל-180 מעלות, כאשר התנור חם מברישים את העוגה בביצה טרופה. אופים כ-30 דקות. במידה ומדובר בעוגה גבוהה המורכבת ממספר רב של גלילים, לאחר 30 דקות האפייה מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות, ואופים עוד כ-20-30 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפניי שפורסים.
* העוגה נשמרת עד 3 ימים נוספים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב. כמו כן, ניתן להקפיא את העוגות לתקופה ארוכה.
* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!