רוגלעך שוקולד
סהרונים מפתים של בצק שמרים במילוי שוקולדי נמס - הגרסה הקלה והמהירה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
770 גרם (51/2 כוסות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או 1/2 קובייה)
3/4 שקית משפר אפייה של שמרית
3 ביצים גדולות (מס’ 1)
180 מ”ל (3/4 כוס) מים קרים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ)
1/2 כפית מלח
למלית
400 גרם ממרח שוקולד השחר (או נוטלה)
100 גרם עוגיות חמאה או ביסקוויטים טחונים דק מאוד
לציפוי
1 ביצה טרופה
לקישוט
אבקת סוכר או סירופ סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבלים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מוסיפים קוביות חמאה אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת, ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק, ללא גושי חמאה. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.
3 מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מורחים את כל הבצק בממרח שוקולד, ומפזרים עוגיות רק על מחצית ממנו.
5 מקפלים את מחצית הבצק ללא העוגיות על המחצית עם העוגיות לצורה של ספר. חוצים את הבצק לשני מלבנים צרים בעזרת סכין חד וחלק, וחותכים כל מלבן ל-15 משולשים.
6 מגלגלים את המשולש מהחלק הרחב לכיוון השפיץ, לקבלת צורה של קרואסון קטן.
7 מניחים את הרוגלעך בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס”מ, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה בקיץ או כ-45 דקות בחורף.
8 מחממים תנור ל-170 מעלות.
9 מברישים בביצה, ואופים 20-15 דקות עד להזהבה קלה.
10 זורים אבקת סוכר, או מברישים בסירופ סוכר קר מיד כשהרוגלעך יוצאים מהתנור. אוכלים עוד באותו יום ולמחרת או שומרים במקפיא ומחממים.
* טיפ: הרוגלעך לא אמורים להכפיל את נפחם לפני האפייה, וזמן התפיחה הוא לכל היותר 45 דקות ולא מעבר לכך.
>> רוצים המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק