אוכל
צילום׃ MathKnight

רוגלעך שוקולד

סהרונים מפתים של בצק שמרים במילוי שוקולדי נמס - הגרסה הקלה והמהירה

מיקי שמו | שמו הקונדיטוריה | פורסם 27/10/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

770 גרם (51/2 כוסות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או 1/2 קובייה)
3/4 שקית משפר אפייה של שמרית
3 ביצים גדולות (מס’ 1)
180 מ”ל (3/4 כוס) מים קרים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ)
1/2 כפית מלח

למלית

400 גרם ממרח שוקולד השחר (או נוטלה)
100 גרם עוגיות חמאה או ביסקוויטים טחונים דק מאוד

לציפוי

1 ביצה טרופה

לקישוט

אבקת סוכר או סירופ סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבלים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

2 מוסיפים קוביות חמאה אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת, ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק, ללא גושי חמאה. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.

3 מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מורחים את כל הבצק בממרח שוקולד, ומפזרים עוגיות רק על מחצית ממנו. 

5 מקפלים את מחצית הבצק ללא העוגיות על המחצית עם העוגיות לצורה של ספר. חוצים את הבצק לשני מלבנים צרים בעזרת סכין חד וחלק, וחותכים כל מלבן ל-15 משולשים. 

6 מגלגלים את המשולש מהחלק הרחב לכיוון השפיץ, לקבלת צורה של קרואסון קטן.

7 מניחים את הרוגלעך בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס”מ, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה בקיץ או כ-45 דקות בחורף.

8 מחממים תנור ל-170 מעלות.

9 מברישים בביצה, ואופים 20-15 דקות עד להזהבה קלה.

10 זורים אבקת סוכר, או מברישים בסירופ סוכר קר מיד כשהרוגלעך יוצאים מהתנור. אוכלים עוד באותו יום ולמחרת או שומרים במקפיא ומחממים.

* טיפ: הרוגלעך לא אמורים להכפיל את נפחם לפני האפייה, וזמן התפיחה הוא לכל היותר 45 דקות ולא מעבר לכך.

>> רוצים המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק