אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

ריבועי שוקולד ומוס ריבת חלב

4 שכבות של תענוג מתוק, שכל אחת מהן יותר פשוטה מקודמתה

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 26/08/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית: 22*22 ס"מ

לשכבה הראשונה

1 חבילת עוגיות אוריאו (176 גרם), טחונות
1 גבינת שמנת (225 גרם)
2 כפיות קקאו
4 כפיות סוכר

לשכבה השנייה

1 צנצנת ריבת חלב (ממליצה על ריבת חלב של חברת מיה)

לשכבה השלישית

1 אבקת פודינג ריבת חלב
1 שמנת מתוקה
½ כוס חלב

לשכבה הרביעית

200 גרם שוקולד מריר 60%
150 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית שמן קנולה (לא מורגש בטעם אך נותן ברק)

אופן ההכנה:

1 מכינים את השכבה הראשונה: מערבבים את העוגיות הטחונות והגבינה. ממיסים את הסוכר והקקאו במעט מים ומוסיפים. משטחים בתבנית ומכניסים לקירור לייצוב.

2 מורחים את ריבת החלב על שכבת הגבינה ומחזירים למקרר.

3 מקציפים יחד את חומרי השכבה השלישית, עד לקבלת קציפה אוורירית.

4 מכינים את השכבה הרביעית: ממיסים את השוקולד, השמנת והשמן יחד במיקרו בפולסים של 20 שניות. שופכים מעל שכבת המוס ושולחים להקפאה עד למחרת.

5 מוציאים מהמקפיא, טובלים סכין חדה במים חמים, חותכים ריבועים ומגישים.