ריבועי שוקולד ומוס ריבת חלב
4 שכבות של תענוג מתוק, שכל אחת מהן יותר פשוטה מקודמתה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
תבנית: 22*22 ס"מ
לשכבה הראשונה
1 חבילת עוגיות אוריאו (176 גרם), טחונות
1 גבינת שמנת (225 גרם)
2 כפיות קקאו
4 כפיות סוכר
לשכבה השנייה
1 צנצנת ריבת חלב (ממליצה על ריבת חלב של חברת מיה)
לשכבה השלישית
1 אבקת פודינג ריבת חלב
1 שמנת מתוקה
½ כוס חלב
לשכבה הרביעית
200 גרם שוקולד מריר 60%
150 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית שמן קנולה (לא מורגש בטעם אך נותן ברק)
אופן ההכנה:
1 מכינים את השכבה הראשונה: מערבבים את העוגיות הטחונות והגבינה. ממיסים את הסוכר והקקאו במעט מים ומוסיפים. משטחים בתבנית ומכניסים לקירור לייצוב.
2 מורחים את ריבת החלב על שכבת הגבינה ומחזירים למקרר.
3 מקציפים יחד את חומרי השכבה השלישית, עד לקבלת קציפה אוורירית.
4 מכינים את השכבה הרביעית: ממיסים את השוקולד, השמנת והשמן יחד במיקרו בפולסים של 20 שניות. שופכים מעל שכבת המוס ושולחים להקפאה עד למחרת.
5 מוציאים מהמקפיא, טובלים סכין חדה במים חמים, חותכים ריבועים ומגישים.