טארט מוס שוקולד ונוטלה
עוגת טארט ללא אפייה - עם בסיס פריך של עוגיות ואגוזים ומוס נימוח של שוקולד ונוטלה. תענוג שאין כמוהו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית טארט מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים טחונים דק
חצי כוס (50 גרם) אגוזי לוז קלויים וקלופים טחונים דק
100 גרם חמאה מומסת
למילוי:
3/4 כוס (180 מ"ל) + 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר במטבעות או שבור לקוביות
1 כף גדושה מאוד (50 גרם) ממרח נוטלה (לא חובה)
לעיטור:
טבלת 100 גרם שוקולד מריר שלמה
2 כפות ברס (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מתחילים בהכנת מלית השוקולד: בקערה מניחים את השוקולד ואת הנוטלה. בסיר קטן מביאים לרתיחה את 3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה. מסירים מהאש ויוצקים מיד על השוקולד. מניחים לדקה-שתיים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים לטמפרטורת החדר.
2 בזמן שהגאנאש מתקרר מכינים את הבסיס: בקערה מערבבים את הביסקוויטים הטחונים, האגוזים והחמאה המומסת. מהדקים בשכבה אחידה ודקה לבסיס ודפנות התבנית ושומרים במקפיא או במקרר.
3 משלימים את הכנת המלית: כשהגאנאש התקרר לטמפרטורת החדר, מקציפים את יתר השמנת המתוקה (250 מ"ל) לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לגאנאש, בכל פעם שליש, עד לקבלת תערובת אחידה במרקם רך של מוס. מעבירים את המלית על גבי הבסיס ומיישרים את פניה. שומרים בקירור למשך שעתיים לפחות ועד לילה שלם לפני ההגשה.
4 מעטרים: בעזרת קולפן ירקות "מקלפים" מטבלת השוקולד תלתלי שוקולד. מפזרים על גבי הטארט. מפזרים גם את הברס ומגישים.
הטארט במיטבו כשהוא מוגש הישר מהקירור.
שומרים בקירור עד 4 ימים.
* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!