אוכל

וופל בלגי

עם פירות העונה ורוטב שוקולד

חיים כהן | מועדון ארוחת הערב | פורסם 09/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילו קמח
200 גרם סוכר
1 כפית מלח
80 גרם אבקת אפייה
16 ביצים מופרדות
320 גרם חמאה מומסת
1.4 ליטר חלב

לרוטב השוקולד

200 גרם שוקולד מריר
מכל שמנת מתוקה
גרנד מרנייה

להרכבה

סלסילת תותים
קילו תפוזים
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים ביחד קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה.2. מערבבים חלמונים, חמאה וחצי מכמות החלב.3. מחברים את שתי התערובות ומוסיפים את מחצית החלב הנותרת.4. מקציפים את החלבונים ומקפלים לבלילה.5. מכינים את הוופל בעזרת מכשיר ביתי להכנת ופלים.6. מחממים ביחד את השוקולד, השמנת המתוקה והגרנד מרנייה עד לקבלת תערובת אחידה.7. חותכים את התותים והתפוזים ומרכיבים את המנה: מפזרים את הפירות מעל הוופל, ויוצקים את רוטב השוקולד ואבקת הסוכר.