אוכל
צילום׃ אפרת ליכטנשטט, mako אוכל

פבלובה במילוי ריקוטה ופירות טריים

מעדן מתוק ולא נורא משמין, עם ריקוטה רכה ודלת שומן במקום שמנת מתוקה

שגיא אזולאי, מסעדת לבן | mako אוכל | פורסם 30/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

8 חלבונים

3 כוסות סוכר

250 גרם ריקוטה טרייה (5%)

כוס של מבחר פירות העונה, וחתוכים גס

מעט עלי נענע, קצוצים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-120 מעלות.

2 מחממים את החלבונים והסוכר בבן מארי (ממלאים סיר עד רבע גובה במים, ומעליו מניחים סיר נוסף, קטן יותר, כך שלא ייגע במים הרותחים. את כל זה מניחים על האש), עד שהסוכר נמס (אם יש לכם מד חום – הטמפרטורה של המים צריכה להיות 60 מעלות).

3 מעבירים את החלבונים לקערת ההקצפה של המיקסר ומקציפים עד שהקערה מתקררת מבחוץ ונוצר קצף יציב ומעט דביק.

4 מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנתר בעל פתח עגול, ויוצרים על נייר אפייה 4 בסיסים לפבלובות, כל אחד בקוטר 10 ס"מ. יוצרים מסביב לבסיס מעין חומה, כך שתיווצר מעין כוס של מרנג. מהקצף הנותר אפשר לזלף נשיקות קטנות.

5 מכניסים לתנור, מנמיכים את החום ל-90 מעלות ואופים שעה. לאחר האפייה משאירים בתנור הסגור עוד שעה לפחות.

6 הגשה: ממלאים כל פבלובה בגבינת ריקוטה, ומפזרים מעל מעט מהפירות הטריים. מקשטים בנענע ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה