אוכל
צילום׃ דניאל בר און

כוס הפתעות: מוס שוקולד עם סירופ תותים ומקלות מרנג אגוזים

מנה מתוקה ועשירה עם מוס שוקולד פרווה ומקלות מרנג עם פקאן סיני ושקדים מסוכרים. מתוק לכם? הוסיפו למעלה פירות מרעננים

ליאור סלומון | מאסטר שף | פורסם 11/02/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 104 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרנג:

150 גרם סוכר

100 גרם חלבון

50 גרם פקאן סיני

50 גרם שקדים מסוכרים

למוס:

50 גרם שוקולד מריר

200 גרם חלבון

200 גרם סוכר

 

לסירופ:

תותים

סוכר

קרם קוקוס

לקישוט:

פירות יער

אופן ההכנה:

1 בקערה מערבבים את הסוכר והחלבון.  ממסים את הסוכר בבן מארי ולאחר מכן מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים לקצף יציב. קוצצים את הפקאן והשקדים המסוכרים ומוסיפים למרנג. מכניסים את המרנג לשק זילוף ומזלפים בצורת פסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך כ-15 דקות.

2 המוס: מערבבים את הסוכר והחלבון וממיסים את הסוכר בבן מרי. מקציפים במיקסר לקצף יציב, ממיסים את השוקולד ומוסיפים למרנג.

3 לסירופ תותים: קוצצים את התותים ומעבירים לסיר ביחד עם סוכר וקרם קוקוס.

4 מסדרים בכוס יפה שכבה של מוס, מוסיפים סירופ ומסדרים  את מקלות המרנג בפנים. מצפים את הכוס בשקדים ופקאנים ומסדרים מעל פירות חתוכים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים