קראמבל תפוח בדבש
אחד הקינוחים הכי קלים להכנה שיש, בגרסה מיוחדת לראש השנה ועם מרכיב סודי שהופך את שכבת הפירורים לפריכה במיוחד
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
המילוי הקלאסי שאנחנו אוהבים הוא בדרך כלל של תפוחים וקינמון. לכבוד החג החלטנו לשדך לתפוחים כמה כפות דבש שהפכו את העסק לסמיך ועשיר יותר. אם אתם לא רוצים את הטעם של הדבש, הקינוח יהיה טעים גם בלעדיו. התפוחים שאנחנו אוהבים הם החמוצים והירוקים (גרני סמית), אבל אפשר גם אחרים, או שילוב של כמה סוגים.
הכמויות מספיקות לתבנית פיירקס מלבנית גדולה. אם יש לכם תבנית קטנה יותר, הורידו בערך 2 תפוחים מכמות המלית, אבל לא מהפירורים. תמיד כיף שיש הרבה פירורים.
מרכיבים (8 מנות):
לשכבת הפירורים
1/4 1 כוסות קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
2-3 כפות גדושות של סולת
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
למלית
8-7 תפוחים ירוקים חמוצים
מיץ מחצי לימון
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
3-4 כפות דבש
בערך 20 גרם חמאה קרה, קצוצה לפיסות [לא חובה]
אופן ההכנה:
1 מכינים את שכבת הפירורים: מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הפירורים בפולסים קצרצרים, עד שגושי החמאה הם בערך בגודל של אפונה מגודלת. מעבירים למקרר. אפשר גם להכין את הפירורים בידיים: ממוללים את גושי החמאה בין האצבעות בין הקמח, עד שנוצרים פירורים עבים. מעבירים למקרר.
2 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
3 מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ופורסים אותם לפרוסות. מניחים בקערה ומערבבים עם מיץ הלימון. מוסיפים את הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט והדבש, ומערבבים.
4 שופכים את תכולת הקערה אל התבנית, עם כל המיץ. מפזרים את גושישי החמאה הקרה שיתנו עוד טעם לקראמבל, אבל הם לא הכרחיים. מפזרים מעל את הפירורים הקרים מהמקרר ואופים 40 דקות, עד שהפירורים משחימים והנוזלים של התפוחים מבעבעים. אם לקראת סוף האפייה הפירורים משחימים מדי, אפשר לכסות אותם בנייר אלומיניום.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* המתכון באדיבות הבלוג אוכל זה טעים