אוכל
צילום׃ חן שוקרון, מתוקים שלי

טראפלס אוראו על מקל

ממתק זריז שאפשר להכין גם כשאין כלום בבית

שירלי נמש | מתוקים שלי | פורסם 13/01/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לטראפלס

2 גביעי גבינת שמנת 30% (225 גרם כל גביע)

30 עוגיות אוראו

200 גרם פתי בר

לציפוי

300 גרם שוקולד לבן

3 כפות שמן רגיל או 50 גרם חמאת קקאו

אופן ההכנה:

1 מכינים את הטראפלס: טוחנים במעבד מזון את האוראו והביסקוויטים לפירורים דקים.

2 בקערה מערבבים יחד את תערובת הפירורים עם הגבינה.

3 יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 2.5-3 ס"מ, ונועצים בכל כדור מקל סוכרייה.

4 מקפיאים לכ–20 דקות או מקררים במקרר.

5 מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן וחמאת קקאו (אם משתמשים בשמן מוסיפים אותו לאחר המסה מלאה של השוקולד). שימו לב שלא לחמם את השוקולד יתר על המידה. מערבבים היטב.

6 טובלים כל טראפל בשוקולד המומס. נותנים לעודפי השוקולד לטפטף, ונועצים את מקל הסוכרייה בקלקר כדי לאפשר התייצבות מוחלטת. אם הטראפלס קרים מאוד, השוקולד יתייצב במהירות. שומרים בקירור