צילום׃ חן שוקרון, מתוקים שלי
טראפלס אוראו על מקל
ממתק זריז שאפשר להכין גם כשאין כלום בבית
שירלי נמש | מתוקים שלי
| פורסם 13/01/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לטראפלס
2 גביעי גבינת שמנת 30% (225 גרם כל גביע)
30 עוגיות אוראו
200 גרם פתי בר
לציפוי
300 גרם שוקולד לבן
3 כפות שמן רגיל או 50 גרם חמאת קקאו
אופן ההכנה:
1 מכינים את הטראפלס: טוחנים במעבד מזון את האוראו והביסקוויטים לפירורים דקים.
2 בקערה מערבבים יחד את תערובת הפירורים עם הגבינה.
3 יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 2.5-3 ס"מ, ונועצים בכל כדור מקל סוכרייה.
4 מקפיאים לכ–20 דקות או מקררים במקרר.
5 מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן וחמאת קקאו (אם משתמשים בשמן מוסיפים אותו לאחר המסה מלאה של השוקולד). שימו לב שלא לחמם את השוקולד יתר על המידה. מערבבים היטב.
6 טובלים כל טראפל בשוקולד המומס. נותנים לעודפי השוקולד לטפטף, ונועצים את מקל הסוכרייה בקלקר כדי לאפשר התייצבות מוחלטת. אם הטראפלס קרים מאוד, השוקולד יתייצב במהירות. שומרים בקירור