אוכל
צילום׃ Alina Solovyova-Vincent, Istock

קדאיף תותים ופירות יער

שינוי מרענן למתכון קלאסי

שף אורי וקסלר | mako | פורסם 18/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גר' אטריות קדאיף
מכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
סלסלת תותים שטופים וחתוכים לרבעים

לרוטב

350 גרם סוכר
מעט מים
500 גרם פטל שחור קפוא
2 כפות קורנפלור להסמכה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה את אטריות הקדאיף בכל צורה שרוצים, ומכניסים לתנור עד שהאטריות הופכות לזהובות.

הרוטב: שמים בסיר את הסוכר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפטל. מביאים לרתיחה שנייה. מסמיכים עם קורנפלור מעורבב במים, מורידים מהאש ומעבירים למקרר.

הרכבת המנה מקציפים את השמנת עם הסוכר. מניחים על הקדאיף. מסדרים את הקצפת והתותים ויוצקים מהרוטב. מקשטים באבקת סוכר ובעלי נענע.