אוכל
צילום׃ דניאל בר און

פאי שוקולד עם תותים ואגוזים בציפוי שוקולד

מי יכול להגיד לא לפאי שוקולד עם מוס שוקולד מריר ולבן במקשה אחת, ולקינוח גם אגוזים ותותים? תענוג אמיתי בשעה עבודה

ליאור סלומון | מאסטר שף | פורסם 28/01/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 750 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

200 גרם חמאה

100 גרם סוכר

ביצה

קורט מלח

70 גרם קמח שקדים

30 גרם קקאו

200 גרם קמח

למוס שוקולד מריר:

200 גרם שוקולד מריר 70%

200 גרם שמנת מתוקה

למוס שוקולד לבן:

200 גרם שוקולד לבן

200 גרם שמנת מתוקה

לקישוט:

שוקולד מריר מומס

אגוזי לוז שלמים

אגוזי לוז קצוצים

7 תותים

1/2 מיכל שמנת מתוקה

כף סוכר

אופן ההכנה:

1 הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר, הביצה והמלח, עד לעיסה כמעט חלקה. מוסיפים את קמח השקדים, הקקאו והקמח, וממשיכים לערבב עד שהבצק מוכן. מכניסים למקרר לחצי שעה. מרדדים לעובי של חצי ס"מ ומעבירים לתבנית פאי קוטר 24. מכניסים לתנור ומוציאים כשהבצק זהוב.

2 המוס שוקולד המריר: בינתיים ממיסים את השוקולד המריר בבן מרי, מקציפים שמנת ומאחדים ביניהם.

3 מוס השוקולד הלבן: ממיסים את השוקולד הלבן בבן מרי, מקציפים שמנת ומאחדים ביניהם. 4. מילוי הפאי: בעזרת שקי זילוף יוצרים עיגולים, פעם משוקולד מריר ופעם משוקולד לבן עד שהפאי מלא.

5 הקישוט: ממיסים שוקולד מריר ומורחים על כל הפאי. כשהשוקולד עדיין חם מדביקים בעזרתו את אגוזי הלוז השבורים בדפנות הפאי. טובלים את התותים טובלים בשוקולד ומסדרים לקישוט. מקציפים שמנת מתוקה עם כף סוכר ובעזרת כף מסדרים מעל הפאי.

6 מהשוקולד והשמנת שנותרו מכינים טראפלס. מאחדים את החומרים, מקררים וכשהמסה קרה יוצרים כדורים ומכניסים לתוכם אגוזי לוז. מקשטים עם הטראפלס והתותים והפאי מוכן. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על  ידי המתמודדים