אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, העוגיות המרוקאיות של אמא, הוצאת קוראים

כדורי בצק בקרמל

התעוררנו במצב רוח דביק, במובן הכי טוב של המילה, והחלטנו לתעל את האנרגיה הזו לטובת כדורי בצק בקרמל: כדורים קטנטנים וכיפיים (מטוגנים, ברור שמטוגנים), שמכוסים בשכבה מתפצפצת של קרמל עם לימון. מרוקו זה כאן

רחל קינן | העוגיות המרוקאיות של אמא, הוצאת קוראים | פורסם 06/11/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 81 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כחצי קילו קמח

2 ביצים גדולות

רבע כוס שמן

רבע כוס מים

1 שקית אבקת אפייה

שמן לטיגון עמוק

לקרמל:

3 כוסות סוכר

3 כפות מים

1 כף מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה את הביצים, השמן והמים, ומערבבים קלות. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה בהדרגה (ייתכן שלא נשתמש בכל הקמח), ולשׁים היטב עד לקבלת בצק במרקם אחיד, גמיש ונוח לעבודה. מחלקים את הבצק למספר כדורים, ומניחים אותם בצד למשך כ-10 דקות.

2 על משטח מקומח מגלגלים כל כדור לרצועה דקה, וחותכים לחתיכות קטנות מאוד (הן הרי תופחות), מטגנים בשמן חם ועמוק עד לקבלת צבע חום. מעבירים למסננת.

3 מכינים את הקרמל כך: שמים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר רחב, מניחים את הסיר על להבה נמוכה, מערבבים וממִסים. ממשיכים כך עד לקבלת קרמל נוזלי, כ-10 דקות מרגע ששמים את הסיר על האש (היזהרו לא לשרוף את הקרמל, טעמו יהיה מר).

4 מוסיפים (בהדרגה) את המטוגנים שהכנו, כך שהקרמל יכסה אותם. מערבבים קלות ומעבירים את תכולת הסיר למשטח משומן היטב. מרדדים בעזרת מערוך.

5 ממתינים שהמשטח שיצרנו יתקרר מעט וייקרש (לא באופן מלא), ומתחילים במלאכת החיתוך: חותכים בעזרת סכין גדולה ופטיש (אפשר של שניצלים) רצועות אורך רחבות, ומנתקים את הרצועות בעזרת הסכין (כדי להקל על הניתוק בסוף התהליך). ממשיכים במלאכת החיתוך - חותכים באלכסון, כך שייווצרו מעוינים, מנתקים מהמשטח ומעבירים לכלי הגשה מתאים.

שימו לב, מרגע שהקרמל מוכן התהליך חייב להיות מהיר, משום שהקרמל ממשיך להתבשל מעצמו (מחומו הגבוה) גם לאחר כיבוי האש. הימנעו מנגיעות בידיים עד שהעיסה תתקרר מעט. הרטיבו את הידיים לפני המגע בקרמל, מחשש לכווייה (חום הקרמל גבוה במיוחד).