בראוניז קוקילידה
במקום להכין עוגיות אחת אחת - מכינים שתי שכבות של עוגת בראוניז, ואחר כך חותכים לקוביות. אבל החיסכון הזה הוא רק סיבה אחת מתוך בערך מיליון שאתם חייבים להכין את הקינוח המושחת והמהמם הזה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבראוניז:
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
100 גרם חמאה
4 ביצים
חצי כפית מלח
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
100 גרם (חצי כוס) סוכר חום
כפית תמצית וניל
140 גרם (1 כוס) קמח
25 גרם (רבע כוס) קקאו
לגלידה:
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה
1 כפית מחית וניל
200 גרם (חצי מכל) חלב ממותק מרוכז
100 גרם שוקולד מגורר
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל (קצת יותר משליש כוס) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 ממיסים שוקולד וחמאה בפולסים בקערה בינונית במיקרו ומערבבים לתערובת חלקה.
3 מוסיפים ביצים וטורפים היטב. מוסיפים מלח, סוכר לבן, סוכר חום ווניל.
4 מנפים קמח ואבקת קקאו למסת השוקולד ומערבבים עם מרית בתנועות קיפול.
5 מרפדים שתי תבניות בגודל 23*30 ס"מ בנייר אפייה ומחלקים את הבלילה בין שתיהן. אופים כ-10 דקות, עד שהבראוניז מקבלים קרום ונסדקים מעט. נזהרים לא לייבש.
6 מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים להצטננות מלאה.
7 מכינים את הגלידה: מקציפים שמנת מתוקה עם וניל לקצפת תפוחה. מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (4-5 דקות).
8 מקפלים את השוקולד המגורר לתוך הגלידה.
9 יוצקים את הגלידה על אחד מבסיסי הבראוני. מחליקים ומכסים בשכבת הבראוני השנייה. מהדקים היטב, עוטפים בניילון נצמד ושולחים להקפאה ל-4-5 שעות לפחות.
10 מכינים גנאש: ממיסים בקערה חסינת חום במיקרו שוקולד ושמנת מתוקה. מערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
11 חותכים את הבראונילידה למלבנים בגודל שרוצים, יוצקים מעט גנאש ומגישים.
בתיאבון!