אוכל
צילום׃ יעל דאבי, אוכל טוב, mako

רוגלך ביתיים שלא שוכחים

מתכון מהמם מבית היוצר של יעל דאבי לרוגלך שאי אפשר לעמוד בפניהם: בצק קריספי בחוץ, רך רך רך מבפנים ועם ממרח פרלינה מפנק. גדול עליכם פרלינה? יכולים להשתמש גם בכל ממרח אחר, רק אל תוותרו על הסירופ בסוף

יעל דאבי | אוכל טוב, mako | פורסם 10/08/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (15-20 יחידות):

500 גרם קמח

כף שמרים

כפית סוכר

חצי כפית מלח

כפית אבקת חלב (לא חובה)

100 גרם חמאה מומסת

חצי כוס חלב חם

כוס ממרח פרלינה (כ-300 גרם) או כל ממרח אחר שאוהבים

לציפוי:

ביצה טרופה

לסירופ סוכר:

100 מ"ל מים

50 גרם סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערת מיקסר קמח, שמרים, סוכר, מלח ואבקת חלב. מוסיפים את החמאה והחלב החם ולשים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד, רך (אבל לא רך מידי) ונעים למגע. מכסים בניילון נצמד להתפחה של שעתיים.

>> עוד מתכונים של יעל דאבי באינסטגרם

2 מוציאים את האוויר מהבצק בעזרת אגרוף ומחלקים אותו לשניים. מרדדים כל חלק למלבן ארוך ומורחים חצי מכמות הפרלינה (או כל ממרח אחר שבחרתם). מקפלים לחצי ושוב מרדדים (בשלב הזה, אפשר להוסיף עוד ממרח. לדעתי זה מיותר).

3 חותכים כל מלבן למשולשים ומגלגלים כל משולש לצורת רוגלך. מסדרים את הרוגלך על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים ל-20 דקות.

4 מחממים תנור ל-190 מעלות.

5 לאחר ההתפחה מברישים את הרוגלך בביצה טרופה ואופים למשך 20-25 דקות, עד שהרוגלך תפוחים וזהובים.

6 בינתיים מכינים סירופ סוכר: מרתיחים 100 מ"ל מים ו-50 גרם סוכר, ואחרי רתיחה מניחים לסירופ להסמיך על אש קטנה. 

7 כשהרוגלך יוצאים מהתנור - מברישים אותם בסירופ. בתיאבון!