אוכל
צילום׃ דן פרץ

מוס שוקולד מריר

מתכון שוקולדי מנצח לקינוח שמוזגים לכוס ומקררים

מיקי שמו | mako | פורסם 21/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

5 גרם ג'לטין
125 גרם שוקולד מריר, קצוץ
2 מיכלים שמנת מתוקה
25 מ"ל מים (קצת פחות משתי כפות)
1 כף סוכר

לציפוי

100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 משרים את אבקת הג'לטין במים קרים.

2 מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה, ומחממים מיכל אחד של שמנת מתוקה עד סף רתיחה.

3 שופכים את השמנת המתוקה על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי ומתקבלת תערובת הומוגנית. משאירים 10 דקות בטמפרטורת החדר.

4 מכניסים את הג'לטין שהשרינו במים לקערת השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

5 מקררים את התערובת חצי שעה.

6 מקציפים את השמנת המתוקה השנייה ומקפלים פנימה את השוקולד והג'לטין בעזרת מרית /לקקן.

7 מוזגים את המוס לכוסות ומכניסים למקרר.

8 מכינים את הציפוי: מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה, שופכים על השוקולד, מערבבים היטב ומניחים להצטנן. כשהטמפרטורה מגיעה לחום השפתיים – מצפים את המוס.

טיפים:

1 אסור להקציף את השמנת הקצפה מלאה – יש לעצור כשהקצפת עדיין רכה.

2 חשוב להשרות את אבקת הג'לטין במים קרים (לא חמים) לפחות 10 דקות.

3 מומלץ להשתמש בשוקולד מריר – 70% מוצקי קקאו.