אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

ופל בלגי

יש לכם מכשיר להכנת ופל בבית? הרווחתם. קבלו את המתכון לקינוח הכי טעים בהכי פחות עבודה - ופל בלגי כמו בבית קפה, אצלכם בבית

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 16/11/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 18701 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לופל בלגי:

כוס ושלושת רבעי (245 גרם) קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

2 כפות (25 גרם) סוכר

קורט מלח

100 גרם חמאה מומסת

כוס ושלושת רבעי (420 מ"ל) חלב

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

להגשה:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר

שוקולד מומס / סירופ מייפל / דבש

אבקת סוכר

פירות טריים כגון תותים, בננות או פירות יער טריים/קפואים

אופן ההכנה:

1 מחממים את המכשיר להכנת הוופלים.

2 בקערה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. בקערה אחרת מערבבים יחד את החמאה המומסת, חלב, ביצים ותמצית וניל.

3 מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת עם החלב, ובעזרת מטרפה מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

4 יוצקים את הבלילה למכשיר ומבשלים או אופים בהתאם להוראות.

5 להגשה – בקערת המיקסר מקציפים יחד את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת רכה.

6 בוזקים אבקת סוכר על גבי הוופלים, מניחים כף של קצפת ומוסיפים זילופים של שוקולד מומס וחופן פירות. מגישים מיד.

* כיוון שהוופלים עצמם ניטרליים בטעמם מומלץ לא לוותר על התוספות שממתיקות אותם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!