ופל בלגי
יש לכם מכשיר להכנת ופל בבית? הרווחתם. קבלו את המתכון לקינוח הכי טעים בהכי פחות עבודה - ופל בלגי כמו בבית קפה, אצלכם בבית
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לופל בלגי:
כוס ושלושת רבעי (245 גרם) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
2 כפות (25 גרם) סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה מומסת
כוס ושלושת רבעי (420 מ"ל) חלב
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
להגשה:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר
שוקולד מומס / סירופ מייפל / דבש
אבקת סוכר
פירות טריים כגון תותים, בננות או פירות יער טריים/קפואים
אופן ההכנה:
1 מחממים את המכשיר להכנת הוופלים.
2 בקערה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. בקערה אחרת מערבבים יחד את החמאה המומסת, חלב, ביצים ותמצית וניל.
3 מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת עם החלב, ובעזרת מטרפה מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
4 יוצקים את הבלילה למכשיר ומבשלים או אופים בהתאם להוראות.
5 להגשה – בקערת המיקסר מקציפים יחד את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת רכה.
6 בוזקים אבקת סוכר על גבי הוופלים, מניחים כף של קצפת ומוסיפים זילופים של שוקולד מומס וחופן פירות. מגישים מיד.
* כיוון שהוופלים עצמם ניטרליים בטעמם מומלץ לא לוותר על התוספות שממתיקות אותם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!