צילום׃ none
"קן לציפור" עם קיימאק גלידה בעיטור דבש ושקדים.
מתכון לקינוח מתוק ומפנק ברגע אחד! שנראה גם מדהים..
מורליברמן | מתכוני גולשים
| פורסם 31/03/14
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקיימאק:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
1 גביע "שמנת של פעם"
1 גביע קרם פרש
להגשה:
6 יחידות בקלאווה מסוג "עוש אל בולבול" (קן לציפור) במלית פיסטוק (להשיג בקונדיטוריות מזרחיות)
6 כדורי גלידה וניל
1/3 כוס דבש נוזלי
100 גר' שקדים מולבנים פרוסים, קלויים
6 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
ההכנה:
1 לקיימאק - מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר לקבלת קצפת יציבה.
2 מערבבים בקערה את "השמנת של פעם" עם הקרם פרש, ומקפלים לתוך הקצפת. מקררים היטב.
3 ההגשה: מניחים בצלחת אישית 2-3 כפות קיימאק ומעצבים לצורת עיגול. שמים את הבקלאווה במרכז העיגול ושמים בתוכה כדור גלידה וניל.
4 מטפטפים מעט דבש מעל ,מעטרים בשקדים הקלויים ומקל קינמון ומגישים. (אפשר גם מעט קינמון לעיטור)