אוכל
צילום׃ Rick Lew, GettyImages IL

סלט פירות ברוטב יין אדום מתובל

אפשר להשתמש בכל פרי עונתי שאוהבים

רונית פנסו | mako | פורסם 20/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לסלט הפירות:

3 תפוזים קלופים (גם מהציפה הלבנה), פרוסים בעובי בינוני

1 אגס חום בשל, קלוף ומגולען (או בעונה, מנגו בינוני קלוף ופרוס לפלחים בעובי בינוני)

6 פרוסות אננס טרי (אפשר גם מקופסה, משומר במיץ טבעי)

3 קרמבולות, פרוסות בעובי בינוני

לרוטב היין:

4 כוסות יין אדום יבש

1 כוס סירופ תמרים ("סילאן") או סירופ מייפל אמיתי

1/2 מקל קינמון

1 כוכב אניס

1 עלה דפנה

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי פרוס דק

1/2 כפית גרגרי פלפל שחור גרוסים גס

אופן ההכנה:

1 מערבבים בסיר את כל החומרים לרוטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות או עד שהרוטב מצטמצם בחצי ומסמיך מעט. מסירים מהכיריים ומסננים דרך מסננת דקה.

2 שמים את הפירות הפרוסים בקערה חסינת חום. יוצקים את הרוטב החם על הפירות שבקערה, ומצננים לטמפרטורת החדר.

3 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

4 להגשה: מסדרים את הפירות בשכבות בגביעי יין או בכוסות מרטיני, ויוצקים מעל מהרוטב.