אוכל
צילום׃ SXC

מוס שוקולד בגביע קצפת

קינוח נהדר לחובבי שוקולד

| תחרות מתכוני השוקולד של עלית | פורסם 18/12/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לגביעים

4 חלבונים
1 ורבע כוסות סוכר

למוס שוקולד

200 גרם שוקולד מריר של עלית
30 גרם חמאה
4 ביצים
1 כף רום
1 כף סוכר

אופן ההכנה:

הכנת הגביעים:

שמים חלבונים וסוכר בקערה ושמים אותה מעל כלי עם מים חמים על להבה נמוכה מקציפים במשך 7 דק' עד שהתערובת פושרת מורידים מהאש וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף קשה והתערובת קרה מעבירים את הקצף לשקית זילוף ועושים מעין גביעים עגולים על 2 תבניות מרוחות חמאה אופים כשעה על חום נמוך מאוד (עד שהם מוצקות) הכנת מוס השוקולד:

ממיסים את השוקולד בוחשים לתוכו את החמאה מקציפים את החלמונים ומוסיפים אותם בבת אחת לשוקולד בוחשים היטב ומוסיפים את הרום לחוד מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה תוך הוספת הסוכר בהדרגה מקפלים אותו במהירות לשוקולד מעבירים לקערה ומקררים שעה ממלאים את המקצפות במוס ומקררים מגישים קר