אוכל
צילום׃ שירלי נמש, מתוקים שלי

גלידה בלי מכונה

מתכון קיצי ומרענן לגלידה שלא יאמינו שהכנתם לבד

שירלי נמש | מתוקים שלי | פורסם 01/07/10 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 128 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 כוס (250 מ"ל) חלב
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
1 מקל וניל חצוי לאורכו
2 כוסות (500 מ"ל) שמנת מתוקה
5 חלמונים גדולים
1 כפית תמצית וניל
150 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1 בסיר בינוני מחממים את החלב, המלח והסוכר. מוציאים בעזרת סכין את זרעי הוניל ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את התרמיל. מחממים עד להמסה של הסוכר. מסירים מהאש ומכסים. מניחים למשך כשעה לספיגת טעמים.

2 לאחר כשעה, ממלאים קערה רחבה בקוביות קרח ובמעט מים. מכניסים לתוכה קערה קטנה נוספת ובה יוצקים את השמנת המתוקה. מניחים מעל הקערה הקטנה מסננת.

3 בקערה נפרדת טורפים היטב את החלמונים. מחממים שוב את תערובת החלב והווניל, וכשהתערובת מגיעה לסף רתיחה, יוצקים כרבע כוס ממנה בזרם דק, תוך כדי טריפה מתמדת, לתוך קערת החלמונים. מערבבים היטב ומוסיפים את יתרת תערובת החלב. 

4 מעבירים את התערובת בחזרה לסיר ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי טריפה מתמדת למשך כמה דקות, עד שהתערובת מסמיכה ומצליחה לכסות גב כף.

5 מסירים מהאש ומיד מסננים אל תוך הקערה עם השמנת המתוקה. מערבבים היטב. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים שוב. נותנים לתערובת להתקרר היטב בקערת הקרח.

6 כשהתערובת קרה, מעבירים אותה לקערת פלסטיק או נירוסטה. מכניסים למקפיא למשך 45 דקות. את התערובת שקפאה בשולי הקערה מגרדים בעזרת מרית, וטורפים היטב בעזרת מיקסר ידני. מחזירים למקפיא. חוזרים על הפעולה הזו כל 30 דקות במשך כשעתיים-שלוש. 

7 לאחר כשלוש שעות, ממיסים את השוקולד במיקרוגל (בכל פעם מפעילים את המיקרוגל למשך 30 שניות, מוציאים ומערבבים, עד שהשוקולד נמס לחלטין. היזהרו מחימום יתר!). 

8 את השוקולד המומס מזלפים באופן חופשי על גבי הגלידה הקפואה. השוקולד יתקשה מיד. שוברים את השוקולד שהתקשה לתוך תערובת הגלידה. אפשר להיעזר בבלנדר הידני, אבל נזהרים שלא לטחון את השוקולד דק מידי. מקפיאים למשך כמה שעות.

9 מוציאים את הגלידה מהמקפיא וממתינים 5-10 דקות לפני ההגשה.

* לגרסה מפורטת ומצולמת של המתכון היכנסו לבלוג מתוקים שלי