אוכל
צילום׃ דניאל בר און

"סטפני"- כדורי אורז מטוגנים מצופים בשוקולד ואגוזים

מי היה מאמין שאורז יכול להיות כל כך מושחת? כדורי אורז ממולאים בשוקולד ואגוזים, מטוגנים ומצופים ב – כן, ניחשתם, שוקולד ואגוזים. חטא בצ'יק צ'ק עבודה

עידו קרוננברג | מאסטר שף | פורסם 11/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 98 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 גרם שוקולד

250 גרם שוקולד לבן

מעט שמן

250 גרם פיסטוק חלבי

250 גרם אגוזי לוז מקולפים

200 גרם אורז עגול

1 חבילת טבעות שוקולד מריר

שמן לטיגון עמוק

ליקר קפה

אופן ההכנה:

1 בשתי קערות נפרדות ממיסים את השוקולד והשוקולד הלבן עם מעט שמן. במעבד מזון טוחנים את הפיסטוק והאגוזים.

2 מכינים אורז לפי הוראות היצרן (אפשר להחליף את מי הבישול בקרם קוקוס). כשהאורז מוכן מניחים בצד לצינון.

3 לוקחים מעט אורז בכף היד, מעבדים לכדי כדור עד שמרגישים שהעמילנים שוחררו והאורז נהיה דביק (לא להיבהל זה קורה). יוצרים בכדור האורז גומה, כשמומלץ שדפנות הכדור יהיו כמה שיותר דקות.

4 ממלאים ב-2 טבעות שוקולד ואגוזי לוז (אפשר להחליף בכל מה שמתחשק). את הכדורים המוכנים מכניסים לטיגון בשמן עמוק עד שהכדור מזהיב קלות.

5 טובלים את הכדורים בגנאש השוקולד עד לציפוי אחיד ונותנים להם לנוח כמספר דקות. לאחר מכן מוציאים את הכדורים וטובלים באגוזים עד לכיסוי מלא. מניחים בכלי שטוח ומכניסים לקירור עד שהגנאש מתמצק. מגישים לצד ליקר קפה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

כפתור מגה