אוכל
צילום׃ דרך האוכל2, דרך האוכל 1

סילבש גומבוץ

כופתאות בצק ממולאות בשזיפים

ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי | פורסם 18/12/08 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 קילו תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, קלופים.
1 ביצה
1 כוס קמח
½ כפית מלח
כ-24 שזיפים שחורים יבשים, מגולענים
¼ כוס ברנדי
3 כפות סוכר

לציפוי

50 גרם חמאה
1 כוס פירורי לחם
3 כפות אבקת סוכר
חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 משרים את השזיפים המגולענים בברנדי ובסוכר למשך כשעה. 2. מועכים את תפוחי אדמה למחית חלקה לגמרי (אפשר להעביר במסננת דקה). 3. מעברים את המחית החלקה בקערה. מוסיפים את הביצה, קמח ומלח ומערבבים לתערובת אחידה. אם התערובת דביקה מדי מוסיפים עוד מעט קמח. 4. מרדדים את הבצק בעדינות על משטח מקומח לעלה בעובי של כחצי ס"מ. חותכים ממנו ריבעים של כחמישה ס"מ. 5. מניחים בכל ריבוע שזיף. מקפלים את הבצק סביב השזיף ומגלגלים לעיגול נאה. חוזרים על הפעולה עם כל הכמות. 6. מרתחים מים בסיר גדול. 7. מבשלים את הכופתאות בסיר כחמש דקות. מסננים היטב. 8. מחממים את החמאה במחבת גדולה ורחבה. מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים אותם תוך ערבוב בחמאה עד שהם משחימים יפה. 9. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים. 10. את הכופתאות המבושלות מגלגלים במחבת פרורי החלם כך ומגלגלים עד שתהיינה מצופות היטב בתערובת. מגישים חם.