אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

כדורי עוגת גבינה בציפוי שוקולד

מתכון לקינוח משובח עם גבינה, ריבת חלב ואגוזי לוז. מנה שגונבת את ההצגה

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 17/05/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 135 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (35 מנות):

לכדורים:

1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 30% בטמפרטורת החדר

2 כוסות (200 גרם) ביסקוויטים טחונים דק

4 כפות (140 גרם) ריבת חלב

100 גרם אגוזי לוז טחונים דק

1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר

לציפוי:

300 גרם שוקולד מריר 56%

לעיטור:

2-3 כפות ברס (אגוזי לוז מקורמלים)

אופן ההכנה:

1 להכנת הכדורים: מערבבים יחד בקערה את כל החומרים עד לקבלת עיסה מעט לחה. מכסים ומעבירים לקירור למשך כחצי שעה עד שהעיסה הופכת יציבה יותר. יוצרים כדורים בקוטר של כ-2.5 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. נועצים בכל כדור מקל סוכרייה (א מקל עץ לארטיק). מעבירים למקפיא למשך כ-30 דקות.

2 להכנת הציפוי: כעבור 30 דקות, ולאחר שהכדורים יציבים לחלוטין, ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר – מחממים בכל פעם 20-30 שניות ומערבבים היטב עד שהשוקולד נוזלי לחלוטין. מעבירים את השוקולד הנוזלי לכלי עמוק וצר. טובלים כל כדור בשוקולד, כך שיצופה כולו. מניחים לשאריות השוקולד לטפטף חזרה לכלי. מניחים בחזרה בתבנית האפייה ומפזרים מיד מעט ברס (לא כדאי להמתין כיוון שהשוקולד מתקשה במהירות והברס לא ייצמד אליו).

3 מקררים כ-4 שעות ועד לילה שלם לפני ההגשה.

הכדורים נשמרים בקירור עוד 3 ימים נוספים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים של אוכל טוב לשבועות