עוגת גבינת ריקוטה לימונית
בין שלל העוגות לשבועות, העוגה הזאת הצליחה לתפוס את תשומת הלב שלנו - שילוב של גבינה איכותית וארומה לימונית, והנה, אפיתם לעצמכם חג שמח בהחלט
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית אינגליש קייק:
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
כוס חצי (210 גרם) קמח לבן רגיל
קליפה מגוררת מלימון בינוני
כפית אבקת אפייה
120 גרם קוביות חמאה קרה
קורט מלח
2 ביצים גודל L
250 גרם גבינת ריקוטה
מיץ מחצי לימון בינוני
גביע שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 שמים בקערה גדולה את הסוכר, הקמח, גרידת הלימון, אבקת האפייה, החמאה והמלח.
3 בעזרת הידיים, מערבבים ומשפשפים בין האצבעות את החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ופירורית.
4 מוציאים חצי כוס מתערובת הפירורים ושומרים בצד.
5 מוסיפים לקערה את הביצים, גבינת הריקוטה, מיץ הלימון, השמנת החמוצה ותמצית הווניל, ומערבבים בעזרת כף או מרית עד לקבלת תערובת אחידה.
6 מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים מעט, ומפזרים מעל את חצי כוס הפירורים ששמרנו בצד.
7 מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות. העוגה טעימה גם כשהיא חמימה וגם כשהיא קרה מהמקרר.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה