אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת גבינת ריקוטה לימונית

בין שלל העוגות לשבועות, העוגה הזאת הצליחה לתפוס את תשומת הלב שלנו - שילוב של גבינה איכותית וארומה לימונית, והנה, אפיתם לעצמכם חג שמח בהחלט

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 10/06/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית אינגליש קייק:

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן

כוס חצי (210 גרם) קמח לבן רגיל

קליפה מגוררת מלימון בינוני

כפית אבקת אפייה

120 גרם קוביות חמאה קרה

קורט מלח

2 ביצים גודל L

250 גרם גבינת ריקוטה

מיץ מחצי לימון בינוני

גביע שמנת חמוצה

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 שמים בקערה גדולה את הסוכר, הקמח, גרידת הלימון, אבקת האפייה, החמאה והמלח.

3 בעזרת הידיים, מערבבים ומשפשפים בין האצבעות את החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ופירורית.

4 מוציאים חצי כוס מתערובת הפירורים ושומרים בצד.

5 מוסיפים לקערה את הביצים, גבינת הריקוטה, מיץ הלימון, השמנת החמוצה ותמצית הווניל, ומערבבים בעזרת כף או מרית עד לקבלת תערובת אחידה.

6 מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים מעט, ומפזרים מעל את חצי כוס הפירורים ששמרנו בצד.

7 מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות. העוגה טעימה גם כשהיא חמימה וגם כשהיא קרה מהמקרר.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוחים וקינמון

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו