אוכל
צילום׃ אולגה טוכשר, mako אוכל

קייקפופס לוטוס טבעוניים

אם כבר הולכים על קייקפופס - למה לא להתאים אותם לחברים מהצד הטבעוני של המפה? קבלו מתכון סופר-קל וסופר-טעים, שהוא גם טבעוני וגם פרווה, כך שלאף אחד לא יהיה שום תירוץ

אולגה טוכשר | mako אוכל | פורסם 15/07/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

250 גרם עוגיות לוטוס (חבילה)

60 גרם אגוזי מלך (3/4 כוס)

3 כפות ממרח לוטוס

3 כפיות שמן קוקוס

100 גרם שוקולד מריר

100 מ"ל חלב קוקוס או קרם קוקוס

שבבי קוקוס, פירורי עוגיות לוטוס, פיסטוק קצוץ או סוכריות צבעוניות (לקישוט)

מקלות פלסטיק

אופן ההכנה:

1 מרסקים את העוגיות והאגוזים במעבד מזון עד לקבלת תערובת חולית.

2 מוסיפים את הממרח ומערבבים.

3 מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת דביקה במרקם של פלסטלינה רכה.

4 מכדררים כדורים בגודל אגוז ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקפיא ל-15 דקות.

5 בינתיים ממיסים במיקרו את השוקולד עד שהוא חלק לגמרי (מומלץ לעשות זאת בפולסים של 20-30 שניות, כדי שהשוקולד לא יישרף).

6 מוציאים את הכדורים מהמקפיא ומתקנים במידת הצורך את צורתם.

7 טובלים את הקצוות של מקלות הפלסטיק בשוקולד המומס ונועצים מקל במרכז כל כדור. מכניסים את המקל פנימה כמעט עד הסוף, אבל נזהרים לא לעשות חורים בצד הנגדי. מחזירים למקפיא לשעה לפחות.

8 מצפים את הקייקפופס: מחממים את חלב הקוקוס עד סף רתיחה ויוצקים על השוקולד שהמסנו לפני כן. מערבבים היטב עד שמתקבל גאנאש חלק.

9 טובלים כל קייקפופ בתוך הגאנאש עד לכיסוי מלא, ומנערים קלות כדי להוריד את עודפי הציפוי. מפזרים מיד את הקישוטים.

10 מניחים את הקייקפופס המקושטים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומחזירים לקירור נוסף, במקפיא או במקרר, עד שציפוי השוקולד מתגבש.

הערות:

• אפשר להחליף את אגוזי המלך בשקדים, אגוזי לוז או פקאן.• אם לא חייבים מתכון טבעוני, אפשר להחליף את שמן הקוקוס בחמאה מומסת.

לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי

 >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים 

>> בשבוע שעבר הכנו ממתק שוקולד-לוטוס ב-5 דקות

>> הגלידריות החדשות ששווה לכם להכיר