אוכל
צילום׃ מיכל ודקל צלמים, יחסי ציבור

עוגיות מקרון וניל

עוגיות קלילות ומפנקות במילוי מתוק, קרמי וקצפתי

בן עמי ברתיני שביט | בן עמי | פורסם 12/05/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

250 גרם חלבון (מ-8 ביצים מס' 2)
¼ 1 כוסות סוכר
400 גרם אבקת סוכר
400 גרם שקדים מולבנים טחונים

למילוי

250 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן
1/2 כוס סוכר
1 מקל וניל
80 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מנפים יחד אבקת סוכר ושקדים טחונים.

2 מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב.

3 מוסיפים את תערובת אבקת הסוכר והשקדים לחלבון ומערבבים בעדינות.

4 מזלפים על נייר אפיה עיגולי מקרן.

5 אופים במשך 10 דקות בחום 220 מעלות.

6 להכנת המילוי מרתיחים שמנת וסוכר יחד עם מקל וניל חצוי לאורכו, מורידים מהאש ומוסיפים שוקולד לבן. מערבבים עד שייצא חלק.

7 מוסיפים חמאה ומערבבים שוב.

8 מקררים במקרר ושמים בשק זילוף.

9 מזלפים את המילוי על עוגייה אחת ומדביקים עוגייה שנייה.