צילום׃ מיכל ודקל צלמים, יחסי ציבור
עוגיות מקרון וניל
עוגיות קלילות ומפנקות במילוי מתוק, קרמי וקצפתי
בן עמי ברתיני שביט | בן עמי
| פורסם 12/05/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
250 גרם חלבון (מ-8 ביצים מס' 2)
¼ 1 כוסות סוכר
400 גרם אבקת סוכר
400 גרם שקדים מולבנים טחונים
למילוי
250 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן
1/2 כוס סוכר
1 מקל וניל
80 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 מנפים יחד אבקת סוכר ושקדים טחונים.
2 מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב.
3 מוסיפים את תערובת אבקת הסוכר והשקדים לחלבון ומערבבים בעדינות.
4 מזלפים על נייר אפיה עיגולי מקרן.
5 אופים במשך 10 דקות בחום 220 מעלות.
6 להכנת המילוי מרתיחים שמנת וסוכר יחד עם מקל וניל חצוי לאורכו, מורידים מהאש ומוסיפים שוקולד לבן. מערבבים עד שייצא חלק.
7 מוסיפים חמאה ומערבבים שוב.
8 מקררים במקרר ושמים בשק זילוף.
9 מזלפים את המילוי על עוגייה אחת ומדביקים עוגייה שנייה.