אוכל

גלושטה קו פרונה

כופתאות בצק במילוי מרקחת שזיפים

ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי | פורסם 18/12/08 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1 קילו תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לרבעים.
4 כפות קמח
1 ביצה

למילוי

1 צנצנת ריבת שזיפים משובחת

לציפוי

2 כוסות פירורי לחם
60 גר' חמאה
½ כוס סוכר
1 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מחממים את החמאה במחבת רחבה וכשהיא חמה מטגנים בה את פירורי הלחם תוך ערבוב עד שהם משחימים מעט. מכבים את האש, מוסיפים סוכר וקינמון ומערבבים. מניחים בצד. 2. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים דיים. מסננים היטב, מחזירים את תפוחי האדמה לסיר ומנערים מעל להבת הכיריים כדי לייבש היטב את תפוחי האדמה המבושלים. 3. מועכים את תפוחי האדמה לפירה ומעבירים דרך מסננת. 4. מערבבים את הפירה עם הקמח והביצה לתערובת אחידה. 5. מחלקים את הבצק לכדורים בגדול של כדור פינג-פונג. 6. עושים בכל כדור גומה גדולה וממלאים בכף ריבה, סוגרים את גומה ומחליקים את הכדור הממולא. 7. בסיר גדול עם מים רותחים, מכניסים כ-7-8 כדורים בכל פעם. מחכים כד שהם יצופו, מבשלים דקה נוספת, מוציאים בעדינות ומסננים. 8. מניחים את הכדור החם במחבת ובה תערובות פרורי הלחם, מגלגלים את הכדור כך שיתכסה היטב בתערובת פרורי הלחם. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים. 9. מגישים חם.