אוכל
צילום׃ אני רוצה שוקולד!, הוצאת כנרת

אורז עם חלב על בסיס שוקולד מריר ומיץ תפוזים

מתכון מקורי לקינוח מצויין

| תחרות מתכוני השוקולד של עלית | פורסם 18/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות אורז
1/3 כוסות מים
ליטר חלב
1 כף סוכר (או לפי הטעם)
מיץ תפוזים טבעי
שוקולד מריר

אופן ההכנה:

מרתיחים את האורז (יחד עם המים) ומבשלים כ-15 דקות עד שהוא כמעט מוכן מוסיפים את החלב והסוכר בהדרגה, ולסירוגין, עד שמתקבל אורז רך מאוד, במרקם "חלבי", וניתן לראות את החלב ממלא את החללים בין האורז. לא לפחד לשים יותר מדי חלב - האורז שותה את הכל, ומרקמו הקטיפתי של המעדן חשוב יותר מהסיכון לנוזליות נותנים לכל העניין רתיחה קלה, מכבים את האש, ומוזגים לקעריות זכוכית מצננים עד לקירור מלא