אוכל
צילום׃ עדי זיו-אב, מתוקה

אוזני המן במילוי פרג

לא, אלו לא עוד אוזני המן סטנדרטיות. אחרי שתטעמו את המתכון הבא, תבינו.

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 14/03/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

חומרים לבצק

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם)
1 חלמון
1 ביצה
2.5 כוסות קמח לבן
1/8 כוס פרג שלם

חומרים למילוי הפרג

1.5 כוסות חלב
1.5 כוס סוכר
4 כוסות פרג טחון טרי
100 גרם חמאה
50 גרם פירורי עוגיות/ שקדים טחונים
1 כפית קינמון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כוס ריבת פובידול

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק: 1 מעבדים את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח עד לקבלת מרקם "פירורי". 2. מוסיפים את הביצים והפרג השלם. 3. מעבדים עד היווצרות בצק, יש להיזהר מערבוב יתר. 4. עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה בכדי שיהיה נוח לרדד אותו. 5. מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ. 6. מסדרים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה.

אופן הכנת המילוי: 1 מחממים את החלב והסוכר בסיר עמוק על אש נמוכה עד לרתיחה, ומכבים את האש. 2. מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים כ- 5 דקות עד שהנוזלים נספחו בפרג. 3. מוסיפים את הקינמון, החמאה, המוסקט ופירורי העוגיות וממשיכים לערבב עד שנוצרת תערובת אחידה. 4. מוסיפים את הריבה ושומרים במקרר כחצי שעה. 5. מחממים תנור ל 170 מעלות. 6. מורחים ביצה טרופה על העיגולים הקרוצים. 7. מזלפים את מילוי פרג על העיגולים. 8. סוגרים לצורת אוזן המן, ואופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.