אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת גבינה ובראוני הפוכה

קומה אחת של בראוני ואחת של עוגת גבינה, עם קריספיות שוקולדית וטעם של עוד, והרבה

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 11/06/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לשכבת הבראוניז

100 גרם שוקולד מריר 60%

150 גרם חמאה

כוס סוכר

3 ביצים

1/2 כוס קמח

צביטה של מלח

1 כפית תמצית וניל טהורה

1 כפית נס קפה מגורען, מומס במעט מים חמים

לשכבת הגבינה

2 גביעי גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי

1/2 כוס סוכר

צביטה של מלח

1 ביצה שלמה

1 חלמון

2 כפיות תמצית וניל טהורה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות.

2 ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל 30 שניות ומערבבים. אם יש צורך מוסיפים עוד 10 שניות, ומערבבים עד להמסה מלאה.

3 מערבלים במערבל עם וו גיטרה את הביצים והסוכר כשתי דקות, עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה. מוסיפים את הקפה המומס ותמצית הווניל. מנמיכים למהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח.

4 מערבלים מס' שניות עד לאחידות, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים שוב. יוצקים לתבנית ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.

5 בינתיים שוטפים את קערת המערבל ומערבלים יחד גבינה, סוכר, מלח, ביצה, חלמון ווניל בערך דקה, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

6 יוצקים את תערובת הגבינה מעל שכבת הבראוני בזהירות, כדי שהבלילות לא יתערבבו.

7 מכניסים לתנור החם - לא על רשת התנור אלא על תבנית, למקרה שיהיו נזילות - ואופים שעה, עד שהחלק העליון יציב ומתפתח קרום קריספי. מאחסנים במקרר ומגישים בטמפורטורת החדר.

>> לעוד מתכונים מושחתים