עוגת גבינה ובראוני הפוכה
קומה אחת של בראוני ואחת של עוגת גבינה, עם קריספיות שוקולדית וטעם של עוד, והרבה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לשכבת הבראוניז
100 גרם שוקולד מריר 60%
150 גרם חמאה
כוס סוכר
3 ביצים
1/2 כוס קמח
צביטה של מלח
1 כפית תמצית וניל טהורה
1 כפית נס קפה מגורען, מומס במעט מים חמים
לשכבת הגבינה
2 גביעי גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
1/2 כוס סוכר
צביטה של מלח
1 ביצה שלמה
1 חלמון
2 כפיות תמצית וניל טהורה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-150 מעלות.
2 ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל 30 שניות ומערבבים. אם יש צורך מוסיפים עוד 10 שניות, ומערבבים עד להמסה מלאה.
3 מערבלים במערבל עם וו גיטרה את הביצים והסוכר כשתי דקות, עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה. מוסיפים את הקפה המומס ותמצית הווניל. מנמיכים למהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח.
4 מערבלים מס' שניות עד לאחידות, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים שוב. יוצקים לתבנית ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
5 בינתיים שוטפים את קערת המערבל ומערבלים יחד גבינה, סוכר, מלח, ביצה, חלמון ווניל בערך דקה, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
6 יוצקים את תערובת הגבינה מעל שכבת הבראוני בזהירות, כדי שהבלילות לא יתערבבו.
7 מכניסים לתנור החם - לא על רשת התנור אלא על תבנית, למקרה שיהיו נזילות - ואופים שעה, עד שהחלק העליון יציב ומתפתח קרום קריספי. מאחסנים במקרר ומגישים בטמפורטורת החדר.