טרייפל עם פירות אדומים וקרם וניל משובח
קינוח רב שכבות יפהפה, מענג ומושחת
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
עוגה
עוגת ספוג פשוטה וגבוהה
לסירופ התותים
כוס סוכר
כוס מים
סרטי קליפת לימון (מלימון אחד)
4 כפות ברנדי
8 תותים חצויים
לקרם וניל
8 חלמונים
½ 1 כוס סוכר
5 כפות קורנפלור
3.5 כוסות חלב
3 מקלות וניל חצויים
סלסלת תותים חצויים
סלסלת פטל טרי
סלסלת פטל שחור
סלסלת אוכמניות
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מיל')
אופן ההכנה:
הקינוח האנגלי הזה הוא שכבות של עוגה, קרם ופירות, רצוי להגיש אותו בכלי זכוכית כדי להשיג את מרב הרושם. ראשית חותכים את עוגת הספוג לקוטר כלי ההגשה, כך שתיכנס אליו בקלות (עדיין לא מכניסים אותה אליו), אחר כך פורסים אותה לרוחב כך שיתקבלו שתיים או שלוש שכבות (תלוי בגובהה של העוגה- שתי שכבות לעוגה נמוכה ושלוש לעוגה גבוהה). 1. את כל חומרי הסירופ (מים, סוכר, תותים, קליפת לימון) מלבד הברנדי, מעבירים לסיר קטן ומביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה, ומבשלים עד שהסירופ הופך לצמיגי וורוד. מכבים את הלהבה, מוסיפים את הברנדי, מערבבים ומסננים את הסירופ. 2. מכינים את הקרם: בעזרת מטרפה ידנית מערבבים את החלמונים והסוכר. לאחר דקה או שתיים של ערבוב מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. 3. בסיר נפרד מבשלים את החלב ומקלות הוניל כשתי דקות ומסירים מהאש- לא מביאים לרתיחה. בהדרגה ותוך כדי בחישה מוסיפים את החלב החם לתערובת החלמונים עד שמתקבלת תערובת אחידה וצהבהבה. 4. את תערובת החלב והחלמונים מחזירים לסיר בו בושל החלב. מעל להבה נמוכה ותוך כדי טריפה מבשלים עד שהתערובת מסמיכה, כשחשים מעט התנגדות במהלך הטריפה, וכשהמטרפה מותירה חריצים בקרם מסירים את הסיר מהאש, שופכים את הקרם למסננת דקת חורים ובתנועות מעגליות בעזרת כף עץ או תרווד מעבירים את הקרם לקערה (הסינון נועד להוציא את מקלות הוניל ולהיפטר מגושים אם נוצרו כאלו). לאחר הסינון מצננים מעט את הקרם ומעבירים אותו למקרר לרבע שעה. 5. מניחים שכבה אחת של עוגת הספוג בכלי ההגשה ומוזגים מעליה שליש מכמות סירופ התותים (או חצי מכמות הסירופ- תלוי במספר שכבות העוגה שיש לכם). 6. מי שעובד עם שלוש שכבות עוגה מורח מעל העוגה הספוגה בסירופ מחצית מכמות הקרם. מי שעובד עם שתי שכבות עוגה מורח את כל כמות הקרם. מעל הקרם מפזרים שליש (או חצי) מתערובת הפירות. 7. השלב הזה נועד רק למי שעובד עם שלוש שכבות עוגה, מי שעובד עם שתי שכבות מדלג לשלב השמיני. מעל הפירות מניחים שכבה נוספת של עוגה אותה מרטיבים בסירופ, מעליה שוב מורחים חצי מכמות הקרם ומעליו מפזרים שליש מכמות הפירות. 8. מעל שכבת הפירות מניחים את שכבת עוגת הספוג האחרונה וגם אותה מרטיבים בסירופ. 9. בקערה עמוקה, מקציפים את השמנת עם כף שטוחה של סוכר לכדי קצפת סמיכה ואחידה. 10. מעל שכבת העוגה האחרונה מורחים את הקצפת ומעטרים בשליש שנותר מהפירות.
מקררים לפחות שעתיים ואוכלים.