צילום׃ דן פרץ, מסעדת מיטבר
קינוח שטרויזל
פירורי בצק חמאתיים ברוטב תותים סמיך ומתוק
| מסעדת מיטבר
| פורסם 10/03/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
2 כוסות קמח
2 כוסות אבקת שקדים (שקדים טחונים)
כוס ורבע סוכר
חצי חבילת חמאה
לרוטב
250 גרם תותים
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק פירורי (אפשר בידיים, או בפולסים במעבד המזון).
2 מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-150 מעלות חצי שעה.
3 להכנת הרוטב: משאירים 4-5 תותים בצד, ואת היתר מכניסים לקערה עם הסוכר. מכסים בנייר כסף ומבשלים מעל בן מארי 25 דקות.
4 פורסים את התותים שהשארנו בצד, מסדרים אותם בכוסות, מעליהם מניחים את בצק הפירורים ומעליו שופכים את רוטב התותים. מוסיפים קצפת, אם רוצים.