אוכל
צילום׃ דן פרץ, מסעדת מיטבר

קינוח שטרויזל

פירורי בצק חמאתיים ברוטב תותים סמיך ומתוק

| מסעדת מיטבר | פורסם 10/03/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כוסות קמח
2 כוסות אבקת שקדים (שקדים טחונים)
כוס ורבע סוכר
חצי חבילת חמאה

לרוטב

250 גרם תותים
חצי כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק פירורי (אפשר בידיים, או בפולסים במעבד המזון).

2 מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-150 מעלות חצי שעה.

3 להכנת הרוטב: משאירים 4-5 תותים בצד, ואת היתר מכניסים לקערה עם הסוכר. מכסים בנייר כסף ומבשלים מעל בן מארי 25 דקות.

4 פורסים את התותים שהשארנו בצד, מסדרים אותם בכוסות, מעליהם מניחים את בצק הפירורים ומעליו שופכים את רוטב התותים. מוסיפים קצפת, אם רוצים.