אוכל
צילום׃ עדי זיו-אב, מתוקה

אוזני המן ממרנג במילוי קרם שוקולד טופי

שדרגו את אזני ההמן שלכם עם טוויסט של שוקולד ואגוזי לוז שיקפיץ לכם את החג

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 13/03/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חומרים להכנת המרנגים

5 חלבונים בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר

1 כוס אבקת סוכר (100 גרם)

חומרים להכנת קרם שוקולד טופי

200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו מומס

1 כוס סוכר לבן

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כף סירופ מייפל

1 כפית תמצית וניל

25 גרם חמאה

250 גרם שמנת מתוקה מוקצפת

אגוזי לוז שלמים מקורמלים

אופן ההכנה:

אופן הכנת המרנגים:

1 מקציפים בקערת מיקסר את החלבונים עד להיווצרות קצף עדין 2. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה. 3. מקפלים את אבקת הסוכר לתוך הקערה. 4. בעזרת שק זילוף וצנתר 4 מילימטר מזלפים על מגשי תנור מרופדים בנייר אפייה "פבלובות" בצורת משולש, ואופים בתנור שחומם מראש ל- 90 מעלות כשעתיים וחצי עד שהמרנגים מתייבשים.

אופן הכנת הקרם שוקולד טופי: 1. בסיר קטן מחממים את תמצית הווניל, החמאה והשמנת המתוקה. 2. במחבת ממיסים את הסוכר, ורוטב המייפל עד שנוצר קרמל. 3. מוסיפים את תערובת השמנת המתוקה החמה בשלבים לקרמל תוך בחישה. 4. מורידים מהאש ומערבבים עם השוקולד המריר המומס. 5. מקררים ומקפלים אל השמנת המוקצפת. 6. מזלפים אל המרנג ומקשטים באגוז לוז מקורמל.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>>> כל המתכונים לאוזני המן