אוכל
צילום׃ Greg Elms, GettyImages IL

אגס ברוטב מנטה וזנגביל

קינוח לא שגרתי אבל פשוט נהדר

אסתי דולב | ירוק | פורסם 18/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 אגסים גדולים ויפים
1 כוס יין לבן חצי יבש
1 כוס מים
צרור גדול של עלי מנטה
1/3 כוס דבש
½ כוס סוכר נבט או סוכר חום
2 כפות זנגביל טרי מרוסק

אופן ההכנה:

1 מרתיחים את המים עם היין, הדבש הסוכר המנטה והזנגביל, מניחים להתבשיל כ-15 דקות עד שנוצר סירופ סמיך. 2. קולפים את האגסים, מוסיפים לסירופ הרותח וממשיכים לבשל כ-15 דקות או עד שהאגסים מתרככים. לא כדאי לבשל יותר מידי כדי שהאגסים לא יתפוררו. 3. מוציאים את האגסים מהסירופ הבישול ומצננים. 4. את הסירופ ממשיכים ומבשלים כ-30 דקות כדי לצמצם את נפחו.