צילום׃ Greg Elms, GettyImages IL
אגס ברוטב מנטה וזנגביל
קינוח לא שגרתי אבל פשוט נהדר
אסתי דולב | ירוק
| פורסם 18/12/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
6 אגסים גדולים ויפים
1 כוס יין לבן חצי יבש
1 כוס מים
צרור גדול של עלי מנטה
1/3 כוס דבש
½ כוס סוכר נבט או סוכר חום
2 כפות זנגביל טרי מרוסק
אופן ההכנה:
1 מרתיחים את המים עם היין, הדבש הסוכר המנטה והזנגביל, מניחים להתבשיל כ-15 דקות עד שנוצר סירופ סמיך. 2. קולפים את האגסים, מוסיפים לסירופ הרותח וממשיכים לבשל כ-15 דקות או עד שהאגסים מתרככים. לא כדאי לבשל יותר מידי כדי שהאגסים לא יתפוררו. 3. מוציאים את האגסים מהסירופ הבישול ומצננים. 4. את הסירופ ממשיכים ומבשלים כ-30 דקות כדי לצמצם את נפחו.