אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

ריבועי פאדג' שוקולד לבן

קוביות מתוקות עם שוקולד לבן, מרשמלו מומס, שברי עוגיות - וכל זה בציפוי שוקולד

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 03/10/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית מרובעת גודל 23/23 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

1 פחית חלב מרוכז (400 מ"ל)

200 גרם שוקולד לבן

1 שקית (180 גרם) מרשמלו לבן

1 כפית תמצית וניל

1 חבילת עוגיות אוריאו, שבורות לפיסות

לציפוי השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

150 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 בסיר מעל אש בינונית ממיסים יחד חלב מרוכז, שוקולד לבן ומרשמלו תוך כדי ערבוב תמידי, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

2 מורידים מהאש ומוסיפים במהירות את תמצית הווניל. מקפלים גם את שברי העוגיות ומערבבים.

3 יוצקים לתבנית ומכניסים לקירור ל-3 שעות לפחות עד לייצוב.

4 מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה בשני פולסים של 30 שניות. מוציאים ומערבבים את הציפוי עד שהוא נמס לחלוטין ואחיד. שופכים אותו בעודו חם על הפאדג' שבתבנית ומכניסים שוב למקרר לייצוב.

5 כשהציפוי מתקרר ומתייצב חותכים בסכין חדשה לקוביות בגודל ביס. מאחסנים במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!