אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

טארט שוקולד לבן

עוגה נהדרת בשילוב טעמים מוצלח של שוקולד לבן מתוק עם שכבת קצפת לימון חמצמצה

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 03/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית פאי מתפרקת בקוטר של 24 ס"מ

לקלתית:

200 גרם עוגיות טחונות (כמו פתי-בר)

1 כף סוכר לבן

2 כפות סוכר חום

1 כפית קינמון

100 גרם חמאה מומסת

למלית:

200 גרם שוקולד לבן קצוץ

300 גרם שמנת מתוקה (כמיכל אחד ועוד קצת פחות מרבע כוס)

2 ביצים טרופות

1/2 כפית תמצית וניל משובחת

גרידה מלימון אחד (לא לוותר)

לקצפת הלימון:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

3 כפיות אבקת סוכר

גרידה מלימון אחד

3 כפיות מיץ לימון סחוט

אופן ההכנה:

1 הכנת הקלתית: מערבבים את כל חומרי הקלתית, ומעבירים לתבנית. מהדקים היטב בעזרת תחתית ישרה של כוס ומכניסים לקירור.

2 הכנת המלית: מחממים תנור ל-160 מעלות.

3 ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן ושמנת מתוקה, בפולסים של 20 שניות עד שהתערובת נמסה. מערבבים פנימה את הביצים, הווניל וגרידת הלימון, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4 יוצקים מעל לקלתית המצוננת ואופים 20-25 דקות רק עד התייצבות. מניחים לצינון מוחלט.

5 הכנת קצפת הלימון: מקציפים יחדיו שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרידת לימון עד שנוצרת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את מיץ הלימון עד אחידות ומורחים מעל העוגה הצוננת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!