טארט שוקולד לבן
עוגה נהדרת בשילוב טעמים מוצלח של שוקולד לבן מתוק עם שכבת קצפת לימון חמצמצה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית פאי מתפרקת בקוטר של 24 ס"מ
לקלתית:
200 גרם עוגיות טחונות (כמו פתי-בר)
1 כף סוכר לבן
2 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
300 גרם שמנת מתוקה (כמיכל אחד ועוד קצת פחות מרבע כוס)
2 ביצים טרופות
1/2 כפית תמצית וניל משובחת
גרידה מלימון אחד (לא לוותר)
לקצפת הלימון:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
3 כפיות אבקת סוכר
גרידה מלימון אחד
3 כפיות מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה:
1 הכנת הקלתית: מערבבים את כל חומרי הקלתית, ומעבירים לתבנית. מהדקים היטב בעזרת תחתית ישרה של כוס ומכניסים לקירור.
2 הכנת המלית: מחממים תנור ל-160 מעלות.
3 ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן ושמנת מתוקה, בפולסים של 20 שניות עד שהתערובת נמסה. מערבבים פנימה את הביצים, הווניל וגרידת הלימון, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4 יוצקים מעל לקלתית המצוננת ואופים 20-25 דקות רק עד התייצבות. מניחים לצינון מוחלט.
5 הכנת קצפת הלימון: מקציפים יחדיו שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרידת לימון עד שנוצרת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את מיץ הלימון עד אחידות ומורחים מעל העוגה הצוננת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!