טירמיסו שוקולד לבן
בטירמיסו הזה אין ביצים ואין עבודה כמעט בכלל, אבל יש מסקרפונה ויש גם שוקולד לבן, שנותן לו שדרוג שהוא אפילו לא חלם עליו. עכשיו רק נשאר להזמין אורחים. אז מי בא?
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לקרם:
250 גרם גבינת מסקרפונה
500 מ"ל שמנת מתוקה
200 מ"ל חלב
2 כפות אבקת סוכר
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
100 גרם שוקולד לבן מומס
לתערובת הקפה:
2 כפות נס קפה
2 כוסות מים רותחים
1 כף יין מרסלה או ליקר תפוז (לא חובה)
להרכבה:
20 עוגיות בישקוטי (2 לכל מנה)
אבקת סוכר או קקאו
100 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
1 מכינים את תערובת הקפה לטבילה, כדי שתספיק להתקרר: מערבבים את הקפה, המים הרותחים והאלכוהול, אם רוצים, ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
2 הקרם: מערבבים את גבינת המסקרפונה היטב עד שהיא מתרככת (אפשר בכף עץ או במיקסר).
3 בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אבקת סוכר ופודינג וניל כ-2 דקות, לקבלת קרם יציב אך לא קשה מדי.
4 מוסיפים 3 כפות מהקרם לקערת המסקרפונה ומערבבים בעדינות.
5 מעבירים את כל תערובת המסקרפונה לקערת הקרם ומקפלים בעדינות. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס ומערבבים.
6 הרכבה: טובלים עוגיית בישקוטי בתערובת הקפה ומניחים בכוס קינוח (אפשר לשבור את הבישקוטי, אם צריך). על העוגייה שמים 2 כפות קרם מסקרפונה וניל, עליו עוד שכבת בישקוטי טבול בקפה ולסיום 2 כפות נוספות של קרם מסקרפונה וניל. מגררים מלמעלה שוקולד לבן או מגלפים תלתלים עם קולפן. ממשיכים כך עם שאר הכוסות.
7 בוזקים מלמעלה אבקת סוכר או קקאו, מכסים ומעבירים למקרר לכמה שעות. אפשר לשמור במקפיא.
** אפשר להחליף את גבינת המסקרפונה בגבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים (25 ומעלה).