בתנור של אביבה: עוגת שכבות עם פטנט
כזאת עוגה עוד לא הכנתם: בגרמנית BAUMKUCHEN, בעברית - עוגת עץ. עוגה עם המון שכבות שאופים בדרך מיוחדת, והתוצאה הסופית: שכבות מתוקות שנראות כמו דוגמה של גזע
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
לעוגה הזאת קוראים BAUMKUCHEN שפירושו המילולי הוא "עוגת עץ", וזה בגלל שכשפורסים אותה, השכבות מזכירות דוגמה של עץ. ולא רק המראה שונה, גם דרך האפייה שונה ומיוחדת - אז נכון, צריך קצת סבלנות, אבל המוצר הסופי שווה את זה.
ההמלצה שלי - תכינו את העוגה יום עד יומיים לפני ההגשה, כי ככל שהיא עומדת יותר היא יותר טעימה.
מרכיבים :
במדידה של כוס = 200 מ"ל
6 ביצים
קורט מלח
250 גרם חמאה (לפרווה מרגרינה)
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
1 שקית סוכר וניל
150 גרם (כוס ועוד 3 כפות שטוחות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם (כוס לא דחוסה) קורנפלור
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 250 מעלות, במצב גריל.
2 מפרידים 4 ביצים, ומקציפים את ארבעת החלבונים יחד עם המלח. מניחים בצד את קצף החלבונים שהתקבל.
3 בקערה נפרדת מקציפים את החמאה יחד עם הסוכר וסוכר הווניל, עד לקבלת קצף תפוח. מוסיפים בהדרגה את ארבעת החלמונים שלא השתמשנו בהם ובנוסף מוסיפים 2 ביצים שלמות.
4 מסננים מעל את הקמח, אבקת האפייה והקורנפלור, ומקפלים לתוך תערובת החמאה. לבסוף מקפלים פנימה בעזרת מרית את קצף החלבונים, עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מרפדים תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה. לוקחים 2 כפות (בלבד) מתערובת העוגה ומורחים באופן אחיד בתבנית. אופים דקה וחצי קרוב לחלק העליון של התנור (בשלב השני מלמעלה) עד להשחמה קלה. 6. מוציאים מהתנור, מוסיפים עוד 2 כפות מהתערובת, מורחים שוב באופן אחיד, ואופים עוד דקה וחצי. כך עושים עד שכל הבלילה נגמרת (בסופו של דבר יש לנו 11-12 שכבות). מצננים את העוגה.7. בסיר כפול (בן מארי) ממיסים את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה. הופכים את העוגה, ומצפים בשוקולד המומס.
* רצוי להכין את העוגה יום יומיים לפני ההגשה, כי כך היא יותר טעימה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!