אוכל
צילום׃ יפית בשבקין, mako אוכל

פאי שקדים של אמא מיקי

פאי נהדר עם טעמי דבש, שקדים וחמאה, עם קלתית קלה ופשוטה להכנה, שאפילו האופים המתחילים יצליחו להכין אם יידבקו בהוראות

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 20/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית:

כוס קמח רגיל

שליש כוס סוכר

כפית אבקת אפייה

50 גרם חמאה

ביצה

כף מים

למלית:

75 גרם חמאה

כוס סוכר

3 כפות דבש

2 כפות שמנת מתוקה

170 גרם שקדים מולבנים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקלתית: מערבלים במיקסר את מרכיבי הבצק כמה דקות, עד שהוא מתגבש לכדי בצק רך יחסית. מעצבים לכדור, משטחים אותו מעט ושמים בניילון נצמד בקירור לכחצי שעה.

2 מחממים תנור ל-200 מעלות.

3 מוציאים מהמקרר את הבצק, מרדדים על משטח מקומח לצורת עיגול ומניחים בתבנית פאי משומנת (גודל 26). מכניסים לתנור לאפייה של עשר דקות.

4 במקביל מכינים את המלית: ממיסים קלות את החמאה בסיר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים דבש ושמנת, ומערבבים כחמש דקות על אש נמוכה, עד שמתקבל מרקם אחיד.

5 מסירים מהאש ומוסיפים את השקדים. מערבבים בעדינות עד שמתקבלת עיסה כבדה וסמיכה.

6 מורידים את הטמפרטורה של התנור ל-180 מעלות.

7 מוציאים את תבנית הפאי בזהירות מהתנור ויוצקים על הבצק את תערובת השקדים מהסיר. משטחים בעדינות בעזרת מרית ונזהרים שהתערובת לא תגיע לקצה הקלתית, אחרת היא תגלוש.

8 מחזירים לתנור לאפיה של כ-20 דקות, או עד שרואים שהתערובת מתמצקת (לא לגמרי, כשהיא מתקררת היא מתמצקת לחלוטין) ופני הפאי מזהיבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!