אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

פנקייקס תפוחים וקינמון

פנקייק עסיסי ובשרני עם תפוחי עץ וקינמון, במרקם רך וממכר, שאפשר להגיש עם תפוחים מקורמלים או בלי. כבר אמרנו שמכינים אותם במהירות הבזק?

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 28/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לתפוחים המקורמלים:

2 תפוחי עץ בינוניים מזן גרני סמית

30 גרם חמאה

2 כפות (30 גרם) סוכר חום בהיר

לפנקייקס:

כוס וחצי (210 גרם) קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

קורט מלח

4 כפות (60 גרם) סוכר

1/2 כפית קינמון טחון

תפוח מקולף ומגורד גס או חתוך לקוביות

כוס ורבע (300 מ"ל) חלב

2 ביצים

1/2 כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1 להכנת התפוחים המקורמלים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל כ-1.5 ס"מ. מניחים במחבת את קוביות התפוחים, הסוכר והחמאה. מערבבים היטב ומבשלים על גבי להבה בינונית למשך כ-5 דקות ועד שהתפוחים מתרככים ונוצר סביבם מעטה קרמלי. מסירים מהאש ומצננים.

2 להכנת הפנקייקס: לקערה בינונית מנפים את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את הסוכר, המלח והקינמון הטחון, מערבבים היטב. קולפים את התפוח. חותכים לקוביות קטנות או מגרדים גס על גבי פומפייה. מניחים בקערה נפרדת. לקערה עם התפוח מוסיפים את החלב, הביצים ותמצית הווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערה עם התפוח, מערבבים היטב. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב.

3 מחממים מחבת על גבי להבה קטנה-בינונית. יוצקים כמות של כחצי מצקת למרכז המחבת ומטגנים עד שנוצרות בועיות על פני הבלילה. הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה נוספת. מוציאים ועורמים בערמה. מגישים עם כ-2 כפיות של תפוחים מקורמלים ועם דבש או סירופ מייפל.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!