אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

בראוניז שוקולד עם כדורוני חמאת בוטנים

שילוב אלוהי של מתוק ומלוח, שיעיף אתכם לשמים ואז ינחית אתכם בחזרה - רק כדי לפרוס לכם עוד קובייה מהחומיות המושלמות האלה

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 17/08/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכדורוני חמאת בוטנים:

1/2 כוס (140 גרם) חמאת בוטנים

1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר מנופה

לבראוניז:

תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ

300 גרם שוקולד מריר (רצוי 56% מוצקי קקאו)

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 כפית אבקת קפה נמס

1 כוס (200 גרם) סוכר

1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר

5 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית וניל

1 ו-1/4 כוסות (175 גרם) קמח

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מכינים את הכדורונים: בקערה קטנה מערבבים יחד את חמאת הבוטנים יחד עם אבקת הסוכר עד לקבלת מעין בצק רך. יוצרים מהתערובת כדורונים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא בזמן שמכינים את הבראוניז.

2 מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-175 מעלות.

3 בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד, החמאה ואבקת הקפה הנמס. ממיסים במיקרוגל או בבן מארי עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

4 מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מניחים לתערובת להתקרר מעט.

5 מוסיפים את הביצים: תחילה 3 ביצים יחד, וכשאלו נטמעות מוסיפים את השתיים הנותרות. משתדלים להימנע מערבול יתר. מוסיפים גם את תמצית הוניל ומערבבים שוב.

6 מנפים מעל הבלילה את הקמח ומוסיפים את המלח. מקפלים בעזרת מרית את הקמח פנימה כמעט עד להטמעה מלאה.

7 מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומיישרים את פניה. מוציאים את כדורי חמאת הבוטנים מהמקפיא ונועצים כל כדור בבלילת הבראוניז כך שישקע כמעט כולו. משתדלים לשמור על פיזור אחיד.

8 מעבירים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז התבנית יוצא עם מעט פירורים לחים. מאפשרים לבראוניז להתקרר לטמפרטורת החדר וחותכים לקוביות קטנות, משתדלים שכל קובייה תכיל גם מכדורי חמאת הבוטנים.

* הבראוניז נשמרים עוד יומיים שלושה נוספים כשהם עטופים היטב בטמפרטורת בחדר.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!