בראוניז שוקולד עם כדורוני חמאת בוטנים
שילוב אלוהי של מתוק ומלוח, שיעיף אתכם לשמים ואז ינחית אתכם בחזרה - רק כדי לפרוס לכם עוד קובייה מהחומיות המושלמות האלה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לכדורוני חמאת בוטנים:
1/2 כוס (140 גרם) חמאת בוטנים
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר מנופה
לבראוניז:
תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ
300 גרם שוקולד מריר (רצוי 56% מוצקי קקאו)
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כפית אבקת קפה נמס
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
5 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/4 כוסות (175 גרם) קמח
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מכינים את הכדורונים: בקערה קטנה מערבבים יחד את חמאת הבוטנים יחד עם אבקת הסוכר עד לקבלת מעין בצק רך. יוצרים מהתערובת כדורונים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא בזמן שמכינים את הבראוניז.
2 מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-175 מעלות.
3 בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד, החמאה ואבקת הקפה הנמס. ממיסים במיקרוגל או בבן מארי עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4 מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מניחים לתערובת להתקרר מעט.
5 מוסיפים את הביצים: תחילה 3 ביצים יחד, וכשאלו נטמעות מוסיפים את השתיים הנותרות. משתדלים להימנע מערבול יתר. מוסיפים גם את תמצית הוניל ומערבבים שוב.
6 מנפים מעל הבלילה את הקמח ומוסיפים את המלח. מקפלים בעזרת מרית את הקמח פנימה כמעט עד להטמעה מלאה.
7 מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומיישרים את פניה. מוציאים את כדורי חמאת הבוטנים מהמקפיא ונועצים כל כדור בבלילת הבראוניז כך שישקע כמעט כולו. משתדלים לשמור על פיזור אחיד.
8 מעבירים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז התבנית יוצא עם מעט פירורים לחים. מאפשרים לבראוניז להתקרר לטמפרטורת החדר וחותכים לקוביות קטנות, משתדלים שכל קובייה תכיל גם מכדורי חמאת הבוטנים.
* הבראוניז נשמרים עוד יומיים שלושה נוספים כשהם עטופים היטב בטמפרטורת בחדר.
* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!