צילום׃ istockphoto
קרם פרנג'יפאנה בשוקולד
קינוח איטלקי, מושחת וקל להכנה, מחומרים שתמיד יש בבית
| טיב טעם
| פורסם 04/08/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
4 חלמונים
100 גרם סוכר
60 גרם שקדים, ללא קליפה, קצוצים דק
2 כוסות חלב
כף רום כהה
70 גרם שוקולד מריר
פירות יער לקישוט, פרחי כובע נזיר או כמה עלי נענע
אופן ההכנה:
1 מקציפים את החלמונים עם הסוכר והשקדים, עד ליצירת קרם אחיד ובהיר.
2 מחממים מעט את החלב ומוסיפים בהדרגה לתערובת החלמונים. ממשיכים לערבב, על אש מאוד נמוכה, עד שהמסה מסמיכה. להיזהר לא להגיע לרתיחה בשום אופן!
3 ממיסים את השוקולד ומזליפים ממנו לארבע כוסות זכוכית לא גדולות, על הדפנות, תוך סיבוב הכוס.
4 ברגע שהשוקולד מתקרר ומתקשה, מעבירים מהקרם לכל כוס. מפזרים קצת פירות יער או מנטה, ומגישים.