אוכל
צילום׃ istockphoto

קרם פרנג'יפאנה בשוקולד

קינוח איטלקי, מושחת וקל להכנה, מחומרים שתמיד יש בבית

| טיב טעם | פורסם 04/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 חלמונים
100 גרם סוכר
60 גרם שקדים, ללא קליפה, קצוצים דק
2 כוסות חלב
כף רום כהה
70 גרם שוקולד מריר
פירות יער לקישוט, פרחי כובע נזיר או כמה עלי נענע

אופן ההכנה:

1 מקציפים את החלמונים עם הסוכר והשקדים, עד ליצירת קרם אחיד ובהיר.

2 מחממים מעט את החלב ומוסיפים בהדרגה לתערובת החלמונים. ממשיכים לערבב, על אש מאוד נמוכה, עד שהמסה מסמיכה. להיזהר לא להגיע לרתיחה בשום אופן!

3 ממיסים את השוקולד ומזליפים ממנו לארבע כוסות זכוכית לא גדולות, על הדפנות, תוך סיבוב הכוס.

4 ברגע שהשוקולד מתקרר ומתקשה, מעבירים מהקרם לכל כוס. מפזרים קצת פירות יער או מנטה, ומגישים.