צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
עוגת נקטרינות בריאה
עוגת פירות טעימה, בריאה ומזינה, שקל להכין במהירות הבזק
ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל
| פורסם 13/08/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבלילה:
2 ביצים
1/4 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס מומס
1/2 כוס סילאן (ללא תוספת סוכר)
1 כוס קמח מלא או קמח כוסמין מלא
אבקת אפייה
מלמעלה:
2 נקטרינות לבנות, פרוסות
חופן אוכמניות מיובשות או צימוקים
1-2 כפות סוכר חום (לא חובה)
מעט קינמון
אופן ההכנה:
1 טורפים את הביצים, מוסיפים את השמן והסילאן ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב עד שאין יותר גושים.
2 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים תבנית עגולה קטנה (מספר 24). מוזגים את הבלילה ומשטחים. מסדרים את פרוסות הנקטרינות, זורים את הסוכר והקינמון ואופים 25-30 דקות, עד שהחלק העליון משחים.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!