אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגת נקטרינות בריאה

עוגת פירות טעימה, בריאה ומזינה, שקל להכין במהירות הבזק

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 13/08/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבלילה:

2 ביצים

1/4 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס מומס

1/2 כוס סילאן (ללא תוספת סוכר)

1 כוס קמח מלא או קמח כוסמין מלא

אבקת אפייה

מלמעלה:

2 נקטרינות לבנות, פרוסות

חופן אוכמניות מיובשות או צימוקים

1-2 כפות סוכר חום (לא חובה)

מעט קינמון

אופן ההכנה:

1 טורפים את הביצים, מוסיפים את השמן והסילאן ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב עד שאין יותר גושים.

2 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים תבנית עגולה קטנה (מספר 24). מוזגים את הבלילה ומשטחים. מסדרים את פרוסות הנקטרינות, זורים את הסוכר והקינמון ואופים 25-30 דקות, עד שהחלק העליון משחים.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!