אוכל
צילום׃ האקדמיה לפירות

פודינג אורז ריזוטו עם תותים

קינוח ורדרד ומתוק, עם גוון לימוני חמצמץ

| האקדמיה לפירות | פורסם 30/12/09 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 ק"ג תותים, מנוקים ושטופים
1 כוס סוכר
1 לימון – גרידה ומיץ
1 ליטר חלב
1 מקל וניל, חצוי לאורכו, ומנוקה מגרגרים (לשמור את הגרגרים!)
2 כפות חמאה
1 כוס אורז ארבוריו
קורט מלח גס

אופן ההכנה:

1 חותכים את התותים לקוביות בינוניות, ומכניסים למחבת. מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ומחממים על אש בינונית-נמוכה כ-10-15 דקות, עד אשר התותים רכים, והנוזלים מסמיכים מעט.2. מניחים בצד להצטנן.3. מחממים בסיר את החלב, עד שמתחיל לבעבע. מוציאים כוס מהחלב ומניחים בצד.4. מוסיפים לחלב שבסיר את מקל הווניל והגרגרים, ואת אורז הארבוריו.5. מנמיכים את החום, ומבשלים תוך כדי ערבוב כ- 20 דקות.6. מוסיפים את שאר החלב, גרידת הלימון, החמאה והמלח. מערבבים היטב, ומורידים מהאש. המרקם צריך להיות נוזלי יותר מריזוטו רגיל.7. מצננים ויוצקים לקעריות הגשה. ניתן להגיש עם פרוסות תותים טריים מעל.