פונדו שוקולד אישי
פינוק צרפתי מרוכז: קובייה של עוגת שוקולד טבולה ברוטב שוקולד מפנק. למכורים בלבד
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לעוגה
3 כוסות סוכר
3 כוסות קמח תופח
2 כוסות חלב
4 ביצים בטמפרטורת החדר
כוס וחצי שמן
1 כוס אבקת קקאו (לא ממותקת) מאיכות טובה (כמה שיותר כהה יותר טוב)
30 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
לגאנאש
200 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר באיכות טובה (60% מוצקי קקאו), שבור לקוביות
2 כפיות ליקר שוקולד או כל ליקר שאוהבים (אפשר גם לוותר)
אופן ההכנה:
תבנית: תבנית התנור משומנת מעט, מרופדת בריבוע של נייר אפייה משומן גם הוא.
1 מחממים את תנור האפייה ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה את הקמח והקקאו בעזרת מטרפה, ומניחים בצד.
3 בקערת המיקסר מערבבים היטב את החמאה והסוכר, במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.
4 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלב והשמן.
5 עדיין במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח והקקאו, ומערבלים רק עד אחידות ולא יותר. הבלילה יוצאת די דלילה, וזה בסדר.
6 יוצקים לתבנית המשומנת ואופים 40-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים.
7 מכינים את הגאנאש: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת (בפולסים של 30, ואחר כך 10 שניות) ומערבבים. מוסיפים ליקר, אם רוצים.
8 ההגשה: הופכים את תבנית התנור כדי לחלץ את העוגה. חותכים אותה בסכין חדה לקוביות העוגה לפי מספר האנשים (4-6 קוביות לאדם). מגישים עם קערית רוטב שוקולד קטנה (חשוב שהרוטב יהיה עדיין חמים).