אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

פונדו שוקולד אישי

פינוק צרפתי מרוכז: קובייה של עוגת שוקולד טבולה ברוטב שוקולד מפנק. למכורים בלבד

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 23/06/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לעוגה

3 כוסות סוכר
3 כוסות קמח תופח
2 כוסות חלב
4 ביצים בטמפרטורת החדר
כוס וחצי שמן
1 כוס אבקת קקאו (לא ממותקת) מאיכות טובה (כמה שיותר כהה יותר טוב)
30 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

לגאנאש

200 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר באיכות טובה (60% מוצקי קקאו), שבור לקוביות
2 כפיות ליקר שוקולד או כל ליקר שאוהבים (אפשר גם לוותר)

אופן ההכנה:

תבנית: תבנית התנור משומנת מעט, מרופדת בריבוע של נייר אפייה משומן גם הוא.

1 מחממים את תנור האפייה ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה את הקמח והקקאו בעזרת מטרפה, ומניחים בצד.

3 בקערת המיקסר מערבבים היטב את החמאה והסוכר, במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.

4 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלב והשמן.

5 עדיין במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח והקקאו, ומערבלים רק עד אחידות ולא יותר. הבלילה יוצאת די דלילה, וזה בסדר.

6 יוצקים לתבנית המשומנת ואופים 40-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים.

7 מכינים את הגאנאש: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת (בפולסים של 30, ואחר כך 10 שניות) ומערבבים. מוסיפים ליקר, אם רוצים.

8 ההגשה: הופכים את תבנית התנור כדי לחלץ את העוגה. חותכים אותה בסכין חדה לקוביות העוגה לפי מספר האנשים (4-6 קוביות לאדם). מגישים עם קערית רוטב שוקולד קטנה (חשוב שהרוטב יהיה עדיין חמים).