ללא תוספת סוכר: רולדת שוקולד וקרם וניל דלת קלוריות
קבלו שיחוק: עוגה דלת שומן, ללא תוספת סוכר ובלי קמח, שנראית ומרגישה כמו חתיכת קינוח מושחת. מתכון של קרין גורן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
תבנית מלבנית 33X27 ס"מ
לעוגה:
3 ביצים
1/3 כוס אבקת סוכרלוז
2 כפות תחליף דבש או סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
2 כפות קקאו מנופה
ל"איבוק" נייר האפייה:
מעט קקאו
לקרם:
200 גרם גבינת שמנת לייט 5% שומן
1 מעדן וניל דיאט 0% שומן ללא סוכר
2 כפות אבקת סוכרלוז
אופן ההכנה:
1 במיקסר מקציפים ביצים, אבקת סוכרלוז ותחליף דבש במהירות גבוהה 10 דקות, לתערובת בהירה ותפוחה מאוד במרקם של מוס. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קקאו ומקציפים לאט לאיחוד.
2 מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה, משמנים ומפזרים עליו קקאו. משטחים את התערובת בתבנית ואופים ב-170 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגה ספוגית למגע.
3 מפרידים בסכין את העוגה מדפנות התבנית. מכינים נייר אפייה חדש עם מעט קקאו והופכים את העוגה עליו. מפרידים את נייר האפייה המקורי ומניחים בצד לצינון.
4 בינתיים טורפים גבינה עם מעדן ואבקת סוכרלוז לקרם אחיד ללא גושים. מורחים על העוגה ומגלגלים לרולדה. שומרים במקרר עד ההגשה.
* אם רוצים לגוון במלית, אפשר להחליף את מעדן הווניל במעדן בכל בטעם אחר, ובלבד שהוא יהיה ללא תוספת סוכר.
המתכון באדיבות קרין גורן ל"סוגת", המשיקה את סדרת הסוכרלוז
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!