מלפוף - קינוח עיראקי נפלא
בצק עלים פריך ממולא באגוזים ופיסטוקים, וספוג בסירופ נהדר
שירלי אהרון | mako
| פורסם 03/03/09
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק
1 חבילת בצק עלים (400 גרם)
לסירופ
½ כוס מים
1 כוס סוכר
2 כפות מיץ למון
2 תרמילי הל שבורים/ 4-6 טיפות תמצית ורדים
למלית
250 גרם אגוזים ופיסטוקים קצוצים
½ כוס סוכר
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 הכנת הסירופ: בסיר קטן מבשלים על להבה נמוכה את כל חומרי הסירופ עד לקבלת סירופ סמיך (כ-20 דקות). מוציאים את תרמילי ההל ומצננים. 2. מערבבים את כל חומרי המלית. 3. מרדדים את הבצק וחותכים לכ- 20 מלבנים דקיקים. מניחים כף מלאה מן המלית על כל עלה, מגלגלים לצורת סיגר ארוך ודק ככל האפשר, ומהדקים. 4. מסדרים את הגלילים על נייר אפייה ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום של כ-170 מעלות. 5. מוזגים מהסירופ הקר על המלפוף בעודו חם. ניתן להחליף את הסירופ באבקת סוכר.