אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

כוסות שוקולד

קינוח שוקולדי כיפי ומפנק מאוד, ועם זאת לא כבד כי הוא לא מבוסס על שמנת אלא על חלב. ניתן להוסיף קצפת למעלה, ואז היא הופכת למילקי ביתי הכי טעים שיש

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 14/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2/3 כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

קורט מלח

3 כוסות חלב (לגרסת פרווה: חלב סויה וניל או חלב שקדים. במקר זה יש להוסיף כף קורנפלור)

4 חלמונים

כף אבקת קקאו גדושה

כפית תמצית וניל טהור

100 גרם שוקולד מריר קצוץ (אפשר גם 200, אבל עם 100 זה מספיק מושחת)

אבקת קקאו לפיזור

אופן ההכנה:

1 שמים את הסוכר, הקורנפלור והמלח בקלחת בינונית, מוסיפים שליש כוס חלב וטורפים במטרפה ידנית עד לקבלת קרם חלק ללא גושים. מוסיפים את החלמונים, את שאר החלב ואת אבקת הקקאו וטורפים היטב.

2 מבשלים את התערובת על אש בינונית-נמוכה כ-15 דקות תוך ערבוב מתמיד בכף עץ, עד שהתערובת מסמיכה. לא נותנים לה להגיע לרתיחה. מסירים מהאש.

3 מוסיפים פנימה את תמצית הווניל ואת השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.

4 מוזגים את התערובת לכוסות (אפשר לערבב סוגים שונים של כוסות, למשל כוסות יין מעניינות או כוסות חרסינה של פעם). מכסים בניילון נצמד ומצננים לפחות שעתיים (אפשר לשמור יומיים מראש, כך שאפשר להכין את המנה יומיים לפני החג).

5 מקשטים באבקת קקאו ומגישים קר. סטיילינג: שני הולצקר מ-http://www.foo-food.com תודה לפלורליס על הצילומים בלוקיישן והשימוש בכלים http://floralis.co.il